Λυκ πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Απλή αναλογική... α λα καρτ

Εικόνα του άρθρου Απλή αναλογική... α λα καρτ
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/05/2020, 20:07
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η παράταξη «Γιάννενα τώρα», η οποία συμμετέχει στη δημοτική αρχή, διατυπώνει μια επαμφοτερίζουσα θέση για την απλή αναλογική, η οποία ακριβώς την έβαλε σε θέση εξουσίας, βάση της συμφωνίας που έκανε με τις υπόλοιπες παρατάξεις της δημοτικής αρχής.

Ενώ λοιπόν από τη μια, η παράταξη επιχαίρει για το σύστημα της απλής αναλογικής, γιατί, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, «έδωσε τη δυνατότητα σε παρατάξεις όπως τα ‘Γιάννενα Τώρα’ να μετέχουν στη διαμόρφωση της δημοτικής αρχής», από την άλλη, διαπιστώνει ότι  όποιοι δεν μετέχουν στη δημοτική αρχή, «ακολουθούν τις επιταγές του ηγέτη» όπως τονίζει, «χωρίς το περιθώριο αμφισβήτησης της ‘αυθεντίας’ εκείνου που οδήγησε την παράταξη στις εκλογές». Τα Γιάννενα τώρα» στις τελευταίες εκλογές πήραν 3,53%.

Η παράταξη, στην ανακοίνωσή της, καλεί πλαγίως δημοτικούς συμβούλους άλλων παρατάξεων να αποστατήσουν από την παράταξή τους.  «Αποτελεί δυστύχημα για το Δήμο Ιωαννιτών το γεγονός ότι δημοτικοί σύμβουλοι, που ανήκουν σε υποτιθέμενες προοδευτικές παρατάξεις, υποτάσσονται στη βούληση και στη γραμμή που επιβάλλουν οι επικεφαλής τους, πράγμα που καταστρατηγεί τις αρχές της δημοκρατίας» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τα «Γιάννενα τώρα», των οποίων οι δύο σύμβουλοι είναι στην προεδρία της ΔΕΥΑΙ (Άρης Μπαρτζώκας) και του ΟΚΠΑΠΑ (Δημήτρης Πάνου) αντίστοιχα, τονίζουν ότι η παράταξη «ασφαλώς και μένει πιστή στις αρχές της δημοκρατίας και στις αξίες που διαμορφώθηκαν από την πρώτη στιγμή του σχηματισμού της».  Η παράταξη επίσης αναφέρεται στη συμφωνία τριών αξόνων στη δημοτική αρχή, για σημαντικά ζητήματα του Δήμου, τη λίμνη, την καθαριότητα και τα δημοτικά τέλη και ότι «η αρχή για τη μείωση των δημοτικών τελών και τη συνακόλουθη ελάφρυνση των δημοτών έγινε ήδη από τον περασμένο Νοέμβρη και συνεχίζουμε να εργαζόμαστε δυναμικά για περαιτέρω μείωση των δημοτικών τελών και ασφαλώς για τη μείωση και των τιμολογίων της ΔΕΥΑΙ».

Κλείνει με το ίδιο… αμφιλεγόμενο στην πολιτική κάλεσμα, για «συστράτευση»: «Με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον εργαζόμαστε προσηλωμένοι στο στόχο για ένα καλύτερο αύριο σ’ αυτή την πόλη, σ’ αυτό τον Δήμο, και καλούμε τις πραγματικά προοδευτικές και αδέσμευτες από συμφέροντα φωνές να συστρατευτούν μαζί μας.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3