Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μουσική (αλλά και θεατρική) η πανσέληνος

Εικόνα του άρθρου Μουσική (αλλά και θεατρική) η πανσέληνος
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/08/2017, 14:43
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ - ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ

Την πανσέληνο του Αυγούστου ετοιμάζεται να γιορτάσει το υπουργείο Πολιτισμού, σε συνεργασία με διάφορους φορείς, σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της χώρας.

Από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων θα γίνουν τρεις εκδηλώσεις. Ανήμερα της πανσελήνου, 7 Αυγούστου, μαζί με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του Its Kale Festival, μπροστά από το Βυζαντινό Μουσείο, θα πραγματοποιηθεί στις 21:00 συναυλία με τη σοπράνο Αλεξάνδρα Γκράβας η οποία θα συμπράξει με τον Γιάννο Γιόβανο στο τσέλο, τη Βιβή Γκέκα στο μαντολίνο και τον Πέτρο Μπούρα στο πιάνο. Στη συναυλία αυτή, η Γκράβας θα ερμηνεύσει τραγούδια από όλον τον κόσμο. Την ίδια μέρα, στις 21:00 επίσης, στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων και το Πνευματικό Κέντρο Δωδώνης θα παρουσιάσουν μια βραδιά τραγουδιού και ποίησης. Συγκεκριμένα θα παρουσιαστεί ο «Μεγάλος Ερωτικός» του Μάνου Χατζιδάκι από τους μουσικούς Γ. Αναστάση, Ε. Δόβα, Ε. Καραγιάννη και Αχ. Φρέστα. Αμέσως μετά, θα διαβαστούν ελληνικά και ξένα λογοτεχνικά κείμενα από τον καθηγητή Μωυσή Ελισάφ και την πρώην διευθύντρια του Πνευματικού Κέντρου Ιωαννίνων Μαρία Στρατσάνη.

Υπό τη σκέπη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Αυγούστου, στον αρχαιολογικό χώρο του Μεγάλου Γαρδικίου, σε συνεργασία με τον Δήμο Ζίτσας, βραδιά με ελληνική έντεχνη μουσική. Στη σκηνή θα ανέβουν γνωστοί καλλιτέχνες: η Ελένη Δήμου, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Γιάννης Γιοκαρίνης και ο Γιάννης Μηλιώκας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, από την πλευρά της, θα διοργανώσει εκδηλώσεις στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας στις 7 Αυγούστου.

Στο Αρχαιολογικό Μουσείο, στις 21:00, θα ειπωθούν «Παραμύθια… στο φως του φεγγαριού» από τη Μαρία Μαχαίρα, με τον Αντώνη Καρασταμάτη να συνοδεύει με την κιθάρα του. Η εκδήλωση αυτή θα γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων & Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Νομού Θεσπρωτίας «Στοργή». Την ίδια μέρα και ώρα, στον αρχαιολογικό χώρο Ελέας, σε συνεργασία με τον Δήμο Σουλίου, θα εμφανιστεί η Φιλαρμονική Γαστουρίου Κέρκυρας «Ομόνοια». Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ενημερώνει παράλληλα ότι η μουσική εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Δήμου Φιλιατών που είχε προγραμματιστεί να γίνει στον αρχαιολογικό χώρο του Πύργου Ραγίου, ματαιώνεται  λόγω απρόβλεπτων περιστάσεων, όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πρέβεζας για την ημέρα της πανσελήνου ετοιμάζεται να φιλοξενήσει στον αρχαιολογικό χώρο του Νεκρομαντείου, στις 21:30, τη θεατρική παράσταση «Αντιγόνες» του Εργαστηρίου Πάργας «Η Αυλαία». Τρεις Αντιγόνες. Πρόκειται για μια διασκευή των έργων του Σοφοκλή, του Μπρεχτ και του Παζολίνι σε σκηνοθεσία Ιωάννας Μουλιάκου. Και τέλος, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θα φιλοξενήσει στον υπαίθριο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Άρτας μουσική εκδήλωση.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back