Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Mother Tongues»: μια εικαστική περφόρμανς

Εικόνα του άρθρου «Mother Tongues»: μια εικαστική περφόρμανς
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 28/09/2019, 23:00
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια περφόρμανς με τίτλο «Mother Tongues» θα κάνει η εικαστικός Adi Liraz την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, στο καφέ μπαρ «Σκάλα».

Όπως αναφέρεται σε σχετικό σημείωμα, σε αυτή την performance, η Liraz αναλύει τη μητροπλευρική σχέση της με τους πρόγονούς της και την ιδέα της μητρικής γλωσσ(ών)/ μητρικό γάλα και τη λειτουργία της ως ιμάντας μεταφοράς περαιτέρω γνώσης. Ερευνώντας τις διαφορετικές πτυχές της μητρικής γλώσσας(ων), αναδημιουργεί μία παρουσίαση των πολλαπλών ταυτοτήτων, της διαγραφής και επανεμφάνισης της γνώσης και της μεταμνήμης, σε συνάρτηση με την απώλεια και το τραύμα, με μία κριτική ματιά πάνω στο νόημα των εβραϊκών ταυτοτήτων, αντιθετικά σε εθνικές κατασκευές και ιδέες.

Τα εργαλεία της είναι κείμενα και υφάσματα που τα χρησιμοποιεί για να δημιουργήσει αντικείμενα, εγ-καταστάσεις και διαδραστικές performance. «Σκοπός της Liraz είναι να ξεκινήσει μια συζήτηση όπως και να εκθέσει δημόσια τις κυρίαρχες αντιλήψεις αλλά και να δώσει φωνή στις αποσιωπημένες ιστορίες, μέσω της δημιουργίας μιας ύφανσης αλληλεγγύης» τονίζεται.

Η Adi Liraz έχει καταγωγή από την εβραϊκή κοινότητα Ιωαννίνων. Ζει και εργάζεται στο Βερολίνο.
Στα Γιάννενα έχει παρουσιάσει ως σήμερα άλλα δύο art projects: «Asking for Nelly» και «Textured (Hi)Stories chapter II:ReMembering».

Το πρότζεκτ της Κυριακής γίνεται με χορηγία των εκδόσεων «Ισνάφι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back