ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Mosaic: Εξάχορδες συναθροίσεις στο Θέατρο «Κύκλος»

Εικόνα του άρθρου Mosaic: Εξάχορδες συναθροίσεις στο Θέατρο «Κύκλος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2024, 11:17
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

To κιθαριστικό σύνολο Mosaic, που αποτελείται από τη Φωτεινή Τσουμάνη, τη Μελίνα Βλάχου, τον Αλέξη Τσιώνη και τον Γιάννη Γαλίτη, θα δώσει τέσσερις παραστάσεις τα Σάββατα του Ιανουαρίου, 6, 13, 20 και 27 Ιανουαρίου, στις 20:30, στο Θέατρο «Κύκλος» (Αραβαντινού 14).

Σε σχετικό σημείωμα αναφέρεται ότι ήταν στις αρχές του 2022 όταν ο κιθαριστής, συνθέτης και μαέστρος Γιάννης Γαλίτης έβαλε μπρος την υλοποίηση ενός μουσικού σχήματος αποτελούμενο από κλασικές κιθάρες.

«Σαν ιδέα μπορεί να μη φαντάζει πρωτότυπη, όμως η καλλιτεχνική προσέγγιση και η ξεχωριστή ματιά του, γέμισε την ομάδα με έμπνευση και δημιουργικότητα. Τα έργα που καλούμαστε να ερμηνεύσουμε, χαρακτηρίζονται από μια ποικιλομορφία βγαλμένη από ταξίδια στο χρόνο. Συνθέσεις κλασικές και σύγχρονες, όπου η μοναδικότητά τους, μαζί με την ερμηνεία των εκτελεστών, συνθέτει ένα μωσαϊκό ήχων παγκόσμιων διαστάσεων» αναφέρεται στο σχετικό σημείωμα του συνόλου.

Στην παράσταση θα διαβαστούν από τη Λένα Σοκορέλη κείμενα περί τέχνης, τα οποία συνδιαλέγονται επί σκηνής με το σύνολο. Λόγος και μουσική σε μια δημιουργική συνομιλία.

Είσοδος: 10 ευρώ, μειωμένο 8 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back