Λυκ πίσω
ΕΛΛΑΔΑ

Μονομαχία στα... Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μονομαχία στα... Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/04/2019, 20:02
ΕΛΛΑΔΑ

Στα Γιάννενα εκτυλίχθηκε η πιο πρόσφατη αντιπαράθεση κυβέρνησης-αντιπολίτευσης για την Παιδεία, με αφορμή την ομιλία της τομεάρχη της ΝΔ Νίκης Κεραμέως σε εκδήλωση της ΝΔ και την απάντηση της υφυπουργού Παιδείας Μερόπης Τζούφη.

Μεταξύ άλλων η κα Κεραμέως πρότεινε… φοιτητικές εστίες μέσω ΣΔΙΤ, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει πώς θα ορίζονται τα οφέλη των ιδιωτών που θα συμμετάσχουν, αλλά εξήγγειλε και όριο ν+2 στις σπουδές, κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου κ.α. Σε ό,τι αφορά τις προσλήψεις παραδέχθηκε ότι υπάρχει γήρανση στους εκπαιδευτικούς και ότι γενικά, «πρέπει να δοθεί βάρος στις προσλήψεις σε Παιδεία και Υγεία».

Η κα Τζούφη απαντώντας, υπενθύμισε τη μεγάλη περικοπή των προϋπολογισμών των πανεπιστήμιων επί κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι στο υπό κατάθεση νομοσχέδιο του Υπουργείου συμπεριλαμβάνεται η νέα δομή των πειραματικών σχολείων, θέμα στο οποίο η κυβέρνηση έχει αλλάξει αρκετά στάση από την αρχή της θητείας της.

Ειδικά για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, η κα Τζούφη είπε ότι «προικοδοτήθηκε με επιπρόσθετους πόρους» και ότι θα στελεχωθούν οι νέες θέσεις διδασκόντων.



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3