ΕΛΛΑΔΑ

«Μόνο οι ιερείς στους ναούς»

Εικόνα του άρθρου «Μόνο οι ιερείς στους ναούς»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/04/2020, 21:19
ΕΛΛΑΔΑ

Ο μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, εκπρόσωπος Τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, διευκρίνισε τα εξής, σχετικά με την εγκύκλιο για τις μέρες του Πάσχα:

«Πέρα απ' όσα αναφέρουν οι αποφάσεις της Πολιτείας, η Ιερά Σύνοδος προτρέπει όλους τους πιστούς να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ' άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ’ οίκον προσευχή».

Είπε επίσης για ότι το ωράριο, «είναι ένα καθαρά περιοριστικό μέτρο που συνδέεται αποκλειστικά με την παράγραφο 6 της διυπουργικής απόφασης που επιτρέπει τη συνέχιση των διοικητικών λειτουργιών των χώρων θρησκευτικής λατρείας και αφορά μόνο τους ιερείς και το αναγκαίο προσωπικό των ιερών ναών».

Τον εκπρόσωπο Τύπου της ΔΙΣ επικαλέστηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην απογευματινή ενημέρωση, «αδειάζοντας» πρακτικά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα που το πρωί, είχε πει μεταξύ άλλων: «Μπορεί κάποιος όταν κάνει μια άλλη έξοδο να μπορέσει να εφαρμόσει αυτό που λέμε ατομική λατρεία περνώντας από την εκκλησία της ενορίας του».

Αυτή η «συμβουλή» προκάλεσε και την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα διέπραξε ένα σοβαρότατο ατόπημα. Στην ουσία προέτρεψε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα για δήθεν άλλη έξοδό τους, προκειμένου να παρακάμψουν τα περιοριστικά μέτρα και να πάνε τη Μεγάλη Εβδομάδα στις εκκλησίες, ενώ λίγο αργότερα θυμήθηκε ότι οι πολίτες πρέπει να μείνουν σπίτι».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back