Oikonomou pisoi
ΗΠΕΙΡΟΣ

«Μνημείο συνδικαλιστικής μεροληψίας»

Εικόνα του άρθρου «Μνημείο συνδικαλιστικής μεροληψίας»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/05/2020, 12:09
ΗΠΕΙΡΟΣ

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Πρέβεζας με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Πανεπιστημιακό Γιώργο Φλούδα για δηλώσεις του στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων, στις 13 Μαΐου, λέγοντας ότι «είναι προσβλητικές για τον σύλλογο μας, επικίνδυνες και  σε πλήρη αντίθεση με τις αποφάσεις δεκάδων συλλόγων νοσοκομείων, ΟΤΑ, εργατικών κέντρων αλλά και με αυτές της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ».

Ο σύλλογος αναφέρει ότι ο κ. Φλούδας «αναφέρεται, χωρίς στοιχεία και τεκμηρίωση, σε εσωτερική ενημέρωση από την παράταξή της ΔΑΚΕ, για την δικαιολόγηση των δηλώσεών του» και ότι «την ίδια στιγμή δεν έκανε καν προσπάθεια να έρθει σε τηλεφωνική επαφή με το ΔΣ του συλλόγου ως όφειλε ως γενικός σύμβουλος της ΠΟΕΔΗΝ. Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν μνημείο συνδικαλιστικής μεροληψίας».

Προσθέτει επίσης ότι «οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε αντίθεση  με τις αποφάσεις της ΕΕ της ΠΟΕΔΗΝ και της ΑΔΕΔΥ που στην απόφαση της κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι  ‘το περιστατικό τρομοκρατίας σε βάρος συναδέλφων στο νοσοκομείο Πρέβεζας δεν είναι μεμονωμένο, αλλά προστίθεται σε παρόμοια περιστατικά απειλών και προειδοποιήσεων προς συνδικαλιστικά στελέχη’ και καλεί όλα τα σωματεία εργαζομένων σε απερίφραστη καταδίκη τέτοιων ενεργειών».

Επίσης, διερωτάται, γιατί ο σύλλογος του μονοπαραραξιακού προεδρείου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, όπου προεδρεύει ο κ. Φλούδας, «δεν πήρε θέση μαζί με δεκάδες συλλόγους στο επικίνδυνο και αντιδημοκρατικό ζήτημα των συνδικαλιστικών διώξεων στο Γ.Ν.Πρέβεζας».

ΣΧΟΛΙΑ
F.N.
Δεν αναφέρουν τί είπε ο κ. Φλούδας ώστε να μπορούμε να κρίνουμε αν μίλησε προσβλητικά κι επικίνδυνα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back