ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μιχ. Πλιάκος: Με πυρά κατά της απλής αναλογικής

Εικόνα του άρθρου Μιχ. Πλιάκος: Με πυρά κατά της απλής αναλογικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 21/12/2020, 23:44
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» με επικεφαλής τον Βασίλη Γαρδίκο καταψήφισε τον προϋπολογισμό για το 2021 όπως και τον απολογισμό για το 2019 του Δήμου Ζίτσας. Η αρνητική αυτή ψήφος της παράταξης αποτελεί για τη δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου μια απόδειξη για το πόσο κακή είναι η απλή αναλογική!

«Όταν εμείς δηλώναμε ότι η κατ’ ευφημισμόν απλή αναλογική θα φέρει την πλήρη διάλυση των δήμων κάποιοι μας κατηγορούσαν ως φοβικούς. Τώρα ήρθε η ώρα αυτοί οι ίδιοι να μας δικαιώσουν πανηγυρικά», αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο κ. Πλιάκος. Σημειωτέον ότι τόσο ο προϋπολογισμός όσο και ο απολογισμός «πέρασαν» από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Πλιάκος συνεχίζει την τοποθέτηση κατά της απλής αναλογικής, επικαλούμενος τα γνωστά επιχειρήματα της άλλης πλευράς περί «ακυβερνησίας» και «αδυναμίας λήψης αποφάσεων». Επιτίθεται δε ιδιαίτερα στην παράταξη της μείζονα αντιπολίτευσης και στον εισηγητή του θέματος του προϋπολογισμού Σπύρο Πάικα. «Ο κ. Πάικας φρόντισε με τα λεγόμενά του και την ψήφο του να αποδείξει περίτρανα πως νοοτροπίες του παρελθόντος, της στείρας άρνησης και της λογικής του ‘να μη γίνει τίποτα’, όσες δεκαετίες και αν περάσουν δεν αλλάζουν» τονίζει.

Ευτυχώς, σύμφωνα με τον κ. Πλιάκο, που υπάρχει ο υπουργός Εσωτερικών Π,  Θεοδωρικάκος, ο άνθρωπος που άρχισε να «ξηλώνει» μετεκλογικά την απλή αναλογική. «Αν δεν είχε προβεί σε διορθωτικές ρυθμίσεις στον ‘Κλεισθένη’, οι δήμοι δεν θα είχαν τρόπο να λειτουργήσουν» καταλήγει.

Όσο για τον προϋπολογισμό που εγκρίθηκε, αυτός ανέρχεται στα 26.107.925,55 ευρώ, με τα 13,5 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρεται, να προορίζονται για «επενδυτικούς σκοπούς». «Το μεγαλύτερο ποσό επενδύσεων του Δήμου από συστάσεώς του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας. Σε αναμονή λοιπόν των επενδύσεων…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back