ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μικρές… Πυροσβεστικές σε Ζαγόρι και Δωδώνη

Εικόνα του άρθρου Μικρές… Πυροσβεστικές σε Ζαγόρι και Δωδώνη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2017, 17:39
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι δήμοι Δωδώνης και Ζαγορίου με αντίστοιχες αποφάσεις των δημοτικών συμβουλίων τους έρχονται να στηρίξουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Και οι δύο δήμοι αποφάσισαν να παραχωρήσουν κτίρια για την εγκατάσταση ομάδων του πεζοπόρου τμήματος κατά τους καλοκαιρινούς μήνες Ιούλιο και Αύγουστο.

Το σχετικό αίτημα είχε καταθέσει η Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου, η οποία, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης του επιχειρησιακού σχεδιασμού της, προτίθεται να προχωρήσει σε διασπορά των ομάδων του πεζοπόρου τμήματός της. Για την υλοποίηση του σχεδιασμού αυτού, η Πυροσβεστική Διοίκηση ζήτησε από δήμους την παραχώρηση κτιρίου για την παραμονή ομάδας πεζοπόρου τμήματος. Προς αυτήν την κατεύθυνση, ο δήμος Δωδώνης αποφάσισε να παραχωρήσει το πρώην κοινοτικό γραφείο στην Τύρια και ο δήμος Ζαγορίου κτίριο στο Κουκούλι.

Στο μεταξύ, ο δήμος Δωδώνης έχει παραχωρήσει στην Ελληνική Αστυνομία και χώρο στο πρώην δημαρχείο Σελλών, στην Τύρια, για τη φιλοξενία του αστυνομικού τμήματος. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει η δημοτική αρχή, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ενέκρινε την απαιτούμενη πίστωση για τη διαμόρφωση του κτιρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back