ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μικραίνει το ΙΚΕΑ στα Γιάννενα;

Εικόνα του άρθρου Μικραίνει το ΙΚΕΑ στα Γιάννενα;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/04/2021, 19:01
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του ομίλου Φουρλή, σύμφωνα με τις οποίες τα καταστήματα Ιωαννίνων και Λάρισας θα μειωθούν στο μισό της έκτασης που καταλαμβάνουν, ζητάει να μάθει τι θα γίνει με τους εργαζόμενους-ες σε αυτά.

«Γνωρίζοντας καλά, ότι αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, έχουν περάσει πλήθος αντεργατικών μέτρων προς αξιοποίηση από την εργοδοσία (ατομικές συμβάσεις, απελευθέρωση απολύσεων, εκ περιτροπής εργασία κ.τ.λ.), και ενώ έρχεται μετά το Πάσχα προς ψήφιση η 10ωρη εργασία, δικαιολογημένα οι εργαζόμενοι στο κατάστημα των Ιωαννίνων ανησυχούν» τονίζει το σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους «να είναι σε επαγρύπνηση» και να έρθουν σε επαφή με το σωματείο. 

«Οι αλλαγές μπορεί να μην αφορούν μόνο τα τετραγωνικά των καταστημάτων σε Ιωάννινα/Λάρισα, αλλά και να επεκτείνονται στους μισθούς, τα ωράρια και τις συνθήκες εργασίας όλων των εργαζομένων του ομίλου», αναφέρει, μεταξύ άλλων.

ΣΧΟΛΙΑ
Ταχτιρογλου Αναστάσιος
Οι ατομικές συμβάσεις και η απελευθέρωση των απολύσεων είναι αντιεργατικά μέτρα? Δηλαδή αν εγώ μπορώ να είμαι πιο παραγωγικός ή το αντίθετο, απο τον τάδε οι τους 1000 τάδε θα πρέπει να, πρέπει να αμείβομαι το ίδιο. Δηλαδή πρέπει να έχουμε την δικτατορία του τεμπέλη στην Ελλάδα. Το κράτος πρέπει να προστατευει τα όρια προς τα κατω και τις ισες ευκαιριες εισόδου στην Αγορά εργασίας. Με τις απολύσεις τι πρέπει να γίνετε δηλαδή? όταν έχει πέσει η δραστηριότητα και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει η επιχείρηση,, μιά ομάδα ανθρώπων δηλαδή που επιχειρεί εμπορικά, θα πρέπει να καταδικάζετε απο το νόμο κ την συνδικαλιστική μαφία σε αργό θάνατο που άμεσα σημαίνει την απώλεια όλων των θεσεων εργασίας μαζί με των θέσεων των επιχειρηματιών? Αυτό είναι η λυση? Δεν περνάνε πια τα κομμουνιστικα φασιστικά, οι θεωρίες αυτές είναι αναχρονιστικές, δοκιμασμένες και έχουν αποτύχει σε όλες τους τις εκδοχές διαχρονικά
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back