ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Micro μ: διαλέξτε μια «μικρή» ταινία

Εικόνα του άρθρου Micro μ: διαλέξτε μια «μικρή» ταινία
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/09/2017, 14:57
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου δεκαπέντε πόλεις, ανάμεσά τους και τα Γιάννενα, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν φρέσκο ελληνικό, «μικρό» κινηματογράφο.

Το διεθνές φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Micro μ είναι φέτος στην έβδομη πλέον χρονιά του, προβάλλει δεκαπέντε ταινίες μικρού μήκους την ίδια ημέρα και ώρα σε έντεκα πόλεις της ελληνικής επικράτειας και τέσσερις του εξωτερικού προς αναζήτηση της  «αγαπημένης» ταινίας του κοινού. Στα Γιάννενα, η προβολή θα γίνει στο Καμπέρειο, στις 19.00 (εισιτήριο 7 ευρώ, προπώληση 6 ευρώ στο viva.gr).

Το Micro μ γίνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ φέτος εγκαινιάζει  δυο ακόμη  σημαντικές συνεργασίες:  η μία  είναι με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, όπου και θα φιλοξενηθεί η εκδήλωση της Αθήνας και η δεύτερη με το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, που θεσμικά στηρίζει τη διάδοση του ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό και θα φιλοξενήσει το Micro μ στα παραρτήματά του, στην Αλεξάνδρεια, το Βερολίνο, και την Οδησσό. Τα βραβεία που αθλοθετεί το Micro μ αφορούν τις επόμενες ταινίες των νικητών κι είναι προσφορά των εταιριών RGB  studios, BLK και VideoPress  αξίας 3.000 ευρώ.

Φέτος, για δεύτερη φορά στην ιστορία του το Micro μ, φιλοξενεί μια ιδιαίτερη ενότητα με θέμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση». Η ενότητα αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους. Πρόκειται ουσιαστικά για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που ασχολείται με την εκπαίδευση και την απασχόληση.

Το κινηματογραφικό αφιέρωμα «Μειονότητες, Ρομά, Διαπολιτισμική Εκπαίδευση» πραγματοποιείται στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 60 χρόνια του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου. Το Σάββατο 14 Οκτωβρίου μετά το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιηθεί μέρος αυτού του αφιερώματος που  περιλαμβάνει την προβολή έξι ταινιών μικρού μήκους, ελλήνων και ξένων δημιουργών. Η είσοδος του κοινού κατά τη διάρκεια του αφιερώματος είναι ελεύθερη. (Προβλεπόμενη ώρα έναρξης του αφιερώματος: 22:40)

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back