ΕΛΛΑΔΑ

Μια τυπική επίσκεψη χωρίς πολλές ειδήσεις

Εικόνα του άρθρου Μια τυπική επίσκεψη χωρίς πολλές ειδήσεις
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/07/2022, 23:34
ΕΛΛΑΔΑ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο νότιο κομμάτι της Ηπείρου, χωρίς να φέρει κάτι καινούργιο για την περιοχή.

Η επίσκεψη στην Ηγουμενίτσα συνοδεύτηκε από τις δεδομένες δηλώσεις για το λιμάνι και την τρίτη φάση του, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το «δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της δυτικής Ελλάδας» και πρόσθεσε ότι «η Ηγουμενίτσα αποτελεί μία από τις δύο μεγάλες πύλες της Ελλάδας προς τα δυτικά,  έχει ενταχθεί στο κύριο δίκτυο των Διευρωπαϊκών Δικτύων Μεταφορών και αποτελεί Λιμένα Διεθνούς Ενδιαφέροντος».

Είπε ότι η Γ’ φάση κατασκευής θα ολοκληρωθεί του χρόνου και επανέλαβε τα περί στήριξης στην πανδημία, ακρίβεια κ.λπ., κάνοντας ξανά αναφορά στο πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» και το διπλασιασμό του και υποσχέθηκε στήριξη στους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Κατά τα λοιπά, η επίσκεψη Μητσοτάκη ήταν αναντίστοιχη της συζήτησης που τη συνόδευσε, καθώς ο πρωθυπουργός απέφυγε μια σειρά «επικίνδυνα» σημεία: άλλα, για τα οποία το κόμμα του έχει την πολιτική απόφαση που είναι αντίθετη με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας στην Πρέβεζα (για το τμήμα Λογιστικής) και άλλα, τα οποία παραμένουν βαλτωμένα (σύνδεση με Ιόνια) ή ακόμα για πιο οραματικά πλάνα όπως πχ σιδηροδρομικές συνδέσεις στην Ήπειρο κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back