ΗΠΕΙΡΟΣ

Μια τραγωδία δίπλα μας…

Εικόνα του άρθρου Μια τραγωδία δίπλα μας…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/01/2020, 00:41
ΗΠΕΙΡΟΣ

Είκοσι άνδρες και μία γυναίκα, ηλικίας από 20 έως 50 ετών, βρίσκονται μεταξύ των διασωθέντων μεταναστών του ναυαγίου που σημειώθηκε το πρωί, 13 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά των Παξών. Την ίδια ο τραγικός απολογισμός των θυμάτων του ναυαγίου φτάνουν, μέχρι στιγμής, σε 12.

Το ΕΚΑΒ, στην τελική του ενημέρωση, όπως τη χαρακτηρίζει, αναφέρει ότι όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πρέβεζας. Από τους 21, οι επτά παρέμειναν για περαιτέρω κλινικό έλεγχο και νοσηλεία.

Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γραφεί ο επίλογος αυτής της τραγωδίας, καθώς εκτιμάται ότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι. Οι λιμενικές αρχές συνεχίζουν να «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή.

Το ναυάγιο αυτό, παράλληλα, έδωσε την αφορμή για να ακουστούν πολύ ανησυχητικά πράγματα σε πολιτικό επίπεδο. Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής στον ΑΝΤ1, έκανε λόγο για «προσπάθεια αλλοίωσης του πληθυσμού», προκαλώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Όλγας Γεροβασίλη. 

Λίγο αργότερα, η κ. Γεροβασίλη δήλωσε: «Την ώρα που Έλληνες σώζουν ανθρώπους που πνίγονται μεσοπέλαγα, ο κύριος Γεωργιάδης ανακαλύπτει αλλοίωση της χώρας. Συμφωνεί μαζί του η Νέα Δημοκρατία και ο κύριος Μητσοτάκης; Μπήκαν και επίσημα στη γραμμή Σαλβίνι-Όρμπαν;». 

Ο κ. Γεωργιάδης επανήλθε λέγοντας ότι «δεν θα ήθελα να μπω σε ένα ανταγωνισμό με το ΣΥΡΙΖΑ σε μια κουβέντα πάνω σε νεκρούς ανθρώπους». «Η άποψη της ΝΔ περί ελέγχου των συνόρων και η ιδεολογική διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ που πιστεύει  στα ανοικτά σύνορα είναι γνωστή και δεν είναι σημερινή. Το υπόλοιπα τα βλέπω σαν ακραίο λαϊκισμό», πρόσθεσε  ο υπουργός Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back