Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια συνάντηση των ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας

Εικόνα του άρθρου Μια συνάντηση των ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/01/2020, 14:52
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Την ετήσια επιστημονική συνάντηση ρευματολόγων Βορειοδυτικής Ελλάδας διοργανώνει η Ρευματολογική Κλινική του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στις 17 και 18 Ιανουαρίου, στο ξενοδοχείο Du Lac, στα Γιάννενα.

Η επιστημονική συνάντηση διοργανώνεται σε συνεργασία με την Εταιρεία Παθολογίας Βορειοδυτικής Ελλάδας και τελεί υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και της Ελληνικής Ρευματολογικής Εταιρείας & Επαγγελματικής Ένωσης Ρευματολόγων Ελλάδας.

Στην 22η αυτή επιστημονική συνάντηση, ένας από τους γιατρούς που θα παραβρεθεί, είναι ο ομότιμος καθηγητής Νευρολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρίνος Δαλάκας ο οποίος θα μιλήσει για τις αυτοάνοσες εγκεφαλίτιδες. Πρόκειται για μια νέα κατηγορία θεραπεύσιμων νοσημάτων που αφορούν κάθε ειδικότητα στην κατανόηση των οποίων έχει συμβάλει καθοριστικά με τις έρευνές του και ο ίδιος. Η ομιλία του θα γίνει στις 17 Ιανουαρίου, στις 18:30. 

Την ίδια ημέρα, θα γίνει και η ομιλία της ομότιμης καθηγήτριας  Παθολογίας-Ανοσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθύντριας  της Παθολογικής Κλινικής της Ευρωκλινικής Αθηνών Φωτεινής Σκοπούλη. Ο τίτλος της ομιλίας είναι «Διάμεση πνευμονική νόσος στα συστηματικά αυτοάνοσα νοσήματα».

 Η έναρξη του επιστημονικού προγράμματος θα γίνει την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου στις 17:00 και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 18 Ιανουαρίου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3