ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μια σημαντική προσωπικότητα για το Ζαγόρι, φίλη και συνοδοιπόρος»

Εικόνα του άρθρου «Μια σημαντική προσωπικότητα για το Ζαγόρι, φίλη και συνοδοιπόρος»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/03/2022, 11:03
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η Τοπική Επιτροπή Ζαγορίου της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού (ΕΛΛΕΤ) αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη την Ελένη Παγκρατίου-Αλεξάκη, η οποία ήταν και ιδρυτικό μέλος της επιτροπής.

Όπως αναφέρει, «η Ελένη υπήρξε σημαντική προσωπικότητα για το Ζαγόρι, με πλούσια συνεισφορά στον τόπο μας. Τα σημαντικά αρχιτεκτονικά της έργα, που δείχνουν την βαθιά της γνώση στα ζητήματα της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς του Ζαγορίου και το σπουδαίο έργο της για την ανάδειξη και διάσωση των ξερολιθικών μνημείων, είναι μέρος μόνο της προσφοράς που αφήνει πίσω της.

Η Ελένη κατάφερε να κάνει πραγματικότητα πολλά από τα όνειρά της για το Ζαγόρι: Κέντρο Ερευνών Ζαγορίου, Δρόμοι της Ξερολιθιάς, Ευρωπαϊκές Μέρες Χειροτεχνίας στο Ζαγόρι και τόσα άλλα. Είχε όμως πολλά ακόμα να προσφέρει και η απουσία της θα είναι αισθητή στα κοινά του τόπου μας».

Πέρα όμως από τη δημόσια προσφορά της, «η Ελένη ήταν για εμάς πολύτιμη φίλη και συνοδοιπόρος. Το ζεστό της χαμόγελο, η ακατάβλητη ζωντάνια, η πολυδιάστατη δημιουργικότητα και ο αυθεντικά κοσμοπολίτικος χαρακτήρας της, κάνουν το κενό που αφήνει πίσω της δυσαναπλήρωτο. Οι κοινές μας πορείες στα μονοπάτια του Ζαγορίου, φυσικά και πολιτιστικά, θα την κρατούν για πάντα ζωντανή στη μνήμη μας».

Η Τοπική Επιτροπή Ζαγορίου της ΕΛΛΕΤ απευθύνει και τα θερμά συλλυπητήριά της στους οικείους της Ελένης Παγκρατίου-Αλεξάκη.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back