Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια πολιτιστική διαδρομή για την Αναπτυξιακή Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Μια πολιτιστική διαδρομή για την Αναπτυξιακή Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 24/12/2019, 01:12
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η «πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου», που προέκυψαν από τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου με το σωματείο «Διάζωμα», είναι ένα φιλόδοξο εγχείρημα. Το μεγάλο στοίχημα αυτής της πολιτιστικής διαδρομής είναι η βιωσιμότητά της: η δημιουργία ενός αυτοτελούς τουριστικού προϊόντος με διασύνδεση τόσο με τις τοπικές επιχειρήσεις (αγροδιατροφικές, μεταποιητικές και τουριστικές) όσο και με το συνολικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.

Και τον μεγαλύτερο ρόλο σε αυτή την προσπάθεια θα τον αναλάβει η Αναπτυξιακή Ηπείρου Α.Ε.  («Ήπειρος Α.Ε.»), η οποία κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα στην όλη διαδρομή της. Το περιφερειακό συμβούλιο Ηπείρου την όρισε σήμερα ως τον φορέα λειτουργίας της πολιτιστικής διαδρομής. Η «Ήπειρος Α.Ε.» γίνεται λοιπόν ένας οργανισμός διαχείρισης και προβολής του προορισμού (Destination Management and Marketing Organization – DMMO).   

Όπως αναφέρεται στη σχετική εισήγηση που εγκρίθηκε από το περιφερειακό συμβούλιο, από την «Ήπειρος ΑΕ» έχει εκπονηθεί ήδη μελέτη που παρουσιάζει τον τρόπο λειτουργίας, τους στόχους, την οργάνωση και ενδεικτικό πλάνο δράσης ενός DMMO για την πολιτιστική διαδρομή. Eξάλλου, η εταιρία συμμετείχε εξαρχής στο όλο εγχείρημα: από τον σχεδιασμό της στρατηγικής μέχρι την προβολή της διαδρομής σε εκθέσεις και συνέδρια.

Η «πολιτιστική διαδρομή στα αρχαία θέατρα της Ηπείρου» περιλαμβάνει δράσεις για αναστήλωση μνημείων, υποδομές, ψηφιακές υπηρεσίες, επιχειρηματικότητα, και δημοσιότητα/marketing.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back