Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μουσική βραδιά στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης

Εικόνα του άρθρου Μια μουσική βραδιά στο αρχαίο θέατρο Δωδώνης
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/06/2022, 02:43
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά από 22 χρόνια, η κατώτερη ζώνη του κοίλου του αρχαίου θεάτρου της Δωδώνης γέμισε κόσμο σήμερα το βράδυ. Και οι εννιά, συνολικά, κερκίδες παραδόθηκαν στο κοινό με μια εκδήλωση παρουσία του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα και της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη.

Παρόντες και ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Γιώργος Αμυράς, ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέτσης, ο μητροπολίτης Μάξιμος (θα ακολουθήσει σχετικό ρεπορτάζ για τα λεγόμενα).

Την παράσταση έκλεψε όμως η Φιλαρμονική Ορχήστρα Νέων Βοστώνης. Με ένα πολύ μεγάλο σχήμα, οι μουσικοί της ορχήστρας υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Benjamin Zander, o oποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια επαφή με το κοινό και να «σπάσει» τον πάγο, κέρδισαν τους θεατές.

Η συναυλία έγινε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Δωδώνης και με αφορμή την απόδοση της κατώτερης ζώνης του κοίλου, που εκτιμάται ότι μπορούν να φιλοξενήσει 2000 θεατές.

Ξεκίνησε με καθυστέρηση μισής ώρας, λόγω της εκδήλωσης παρουσίασης του αναστηλωτικού έργου στο αρχαίο θέατρο που προηγούνταν, προκαλώντας μια μικρή δυσαρέσκεια σε θεατές.



ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back