Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια μελέτη για τον ιστορικό χώρο Σουλίου

Εικόνα του άρθρου Μια μελέτη για τον ιστορικό χώρο Σουλίου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/01/2020, 23:38
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά και το πράσινο φως της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στα Γιάννενα, η Περιφέρεια Ηπείρου προχωρά σε σύναψη προγραμματικής σύμβασης με τη Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου για την ανάδειξη του ιστορικού χώρου του Σουλίου.

Η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής περιβάλλοντος, χωρικού σχεδιασμού και ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ερευνητική πρόταση στοχεύει στη διαμόρφωση ενός σχεδίου δράσης για την ανάδειξη και βιώσιμη ανάπτυξη του ευρύτερου πολιτισμικού τοπίου, του φυσικού και ιστορικού χώρου του Σουλίου, καθώς και για την μακροπρόθεσμη ενεργοποίηση της περιοχής – με αφετηρία τους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Αρχικό πεδίο έρευνας αποτελεί η περιοχή του Τετραχωρίου.

Στο πλαίσιο της πρότασης προβλέπεται η διατύπωση μέτρων/δράσεων γα τη δημιουργίας μιας βιώσιμης κοινότητας, η συγκρότηση ενός δικτύου παρεμβάσεων με ένα ενιαίο και σύγχρονο τρόπο, η οργάνωση ενός δικτύου διαδρομών, η ψηφιακή ανάδειξη του χώρου του Τετραχωρίου και η διασύνδεση του αρχαιολογικού χώρου με άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, στην όλη πρόταση συμμετέχει και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και δη ο επίκουρος καθηγητής Αρχιτεκτονικής Γιώργος Σμύρης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back