Oikonomou pisoi
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια μεγάλη γερμανική εταιρία στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου

Εικόνα του άρθρου Μια μεγάλη γερμανική εταιρία στο Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 29/08/2017, 18:22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Μια μεγάλη γερμανική εταιρία λογισμικού και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, η P&I (Personal & Informatik), με διευθύνοντα σύμβουλο έναν Έλληνα, τον Βασίλη Τριάντη, επέλεξε τα Γιάννενα, και δη το Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, ως έδρα της για την είσοδό της στην ελληνική αγορά. Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου, η θυγατρική εταιρία με την ονομασία P&Ι Ελλάς ΕΠΕ, θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη των επιχειρηματικών της δραστηριοτήτων στην Ελλάδα με τη διοργάνωση μιας τελετής εγκαινίων παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών της, εκπροσώπων φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων κ.λπ.

Τα γραφεία της εταιρίας έχουν στηθεί ήδη και μάλιστα έχουν γίνει οι πρώτες προσλήψεις προγραμματιστών, οι οποίες αναμένεται να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα. Κύρια δραστηριότητα της θυγατρικής εταιρίας, με έδρα τα Γιάννενα, θα είναι η εξέλιξη, βελτίωση και ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού.

Η P&I ιδρύθηκε στη Γερμανία το 1968. Ο κύκλος των εργασιών της ξεπερνά τα 150 εκατομμύρια ευρώ (2016). Διαθέτει εγκαταστάσεις και παρουσία σε 18 κράτη μέσω 16 θυγατρικών σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Ολλανδία, Σλοβακία, Ισπανία, Ελλάδα (Ιωάννινα) και ΗΠΑ-Redwood City (Silicon Valley). Η εταιρία καλύπτει όλο το λογισμικό μηχανοργάνωσης και τις υπηρεσίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back