ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια μεγάλη επένδυση για «ψηφιακή βελτίωση»

Εικόνα του άρθρου Μια μεγάλη επένδυση για «ψηφιακή βελτίωση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 12/11/2021, 19:35
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δίνοντας υποσχέσεις για «αμέριστη στήριξη» και με το μετάλλιο της πόλης, έφυγε από το δημαρχείο Ιωαννίνων ο υπουργός Ψηφιακής Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Συναντήθηκε με το δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, με τον οποίο γνωρίζονται από την εποχή που ο κ. Πιερρακάκης ήταν στο ΠΑΣΟΚ και αργότερα, όταν ανέπτυξε δραστηριότητα με τη διαΝΕΟΣις.

Στη συνάντηση πήραν μέρος συνεργάτες του υπουργού, ο αντιδήμαρχος για ψηφιακά θέματα Φώτης Βάββας και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου, Βαγγέλης Καρβούνης.

Ο Δήμος Ιωαννιτών θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 3,1 εκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδιασμού του υπουργείου για  τις «έξυπνες πόλεις». Ο υπουργός τόνισε ότι επιπλέον «θα στηριχθεί κάθε άλλη πρωτοβουλία ώστε τα Γιάννενα να αποτελέσουν πόλη-πρότυπο στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών που θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών», σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου.

Το θέμα των ψηφιακών καινοτομιών στα Ιωάννινα έχει γνωρίσει αρκετά «σκαμπανεβάσματα», είτε γιατί οι δημοτικές αρχές δεν γνώριζαν επαρκώς το αντικείμενο, είτε γιατί σοβαρότερες προσπάθειες δεν είχαν συνέχεια ή και ανακόπηκαν λόγω πολιτικών παραγόντων.

Ο κ. Ελισάφ ευχαρίστησε τον υπουργό για τη χρηματοδότηση και για τη «μεγάλη προσπάθεια που κάνει τα δύο τελευταία χρόνια προκειμένου να εκσυγχρονίσει το κράτος. Και είναι μεγάλες οι επιτυχίες αυτές τόσο για την εξυπηρέτηση των πολιτών όσο και για την διαχείριση της πανδημίας».

Είπε ακόμα ότι «η ψηφιακή βελτίωση είναι προτεραιότητα του Δήμου μας με στόχο πάντα την εξυπηρέτηση του πολίτη».

Ο κ. Πιερρακάκης ανέφερε ότι υπήρξε διεξοδική συζήτηση «για τα σπουδαία πλάνα που έχει ο Δήμος στον τομέα της ψηφιακής διακυβέρνησης» και επιφυλάχθηκε για ανακοίνωση νέων πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση

«Η τεχνολογία είναι μέσο και μόνο μέσο. Δεν είναι ο σκοπός. Ο σκοπός είναι να εξυπηρετηθεί καλύτερα ο πολίτης. Στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζουμε μία σειρά από έργα ώστε να κάνουμε το κράτος να λειτουργεί καλά», είπε επίσης.

Θα έχει ενδιαφέρον λοιπόν, να παρουσιάσει αναλυτικά ο Δήμος Ιωαννιτών τη συνολική του στρατηγική πρόταση για τις «έξυπνες πόλεις» και το πώς θα διατεθεί αυτό το μεγάλο ποσό, καθώς και να δημιουργήσει ένα περιβάλλον δημόσιας διαβούλευσης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back