Oikonomou pisoi
ΕΛΛΑΔΑ

Μια κάλυψη χωρίς… κάλυψη

Εικόνα του άρθρου Μια κάλυψη χωρίς… κάλυψη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 19/08/2020, 17:21
ΕΛΛΑΔΑ

Τη… βιασύνη του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια που προανήγγειλε τον ερχομό της πρώτης δόσης εμβολίου τον Δεκέμβριο, υπό προϋποθέσεις βέβαια, έσπευσε να καλύψει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στη σύσκεψη για τον κοροναϊό, είπε ότι του έκανε «πάρα πολύ μεγάλη εντύπωση πως κάποιοι έσπευσαν με πολύ μεγάλη ταχύτητα να αμφισβητήσουν κάτι το οποίο ουσιαστικά αφορά μία ευρωπαϊκή πρωτοβουλία».

Βέβαια, αυτοί οι «κάποιοι» ήταν η ίδια η Ε.Ε. που δεν είπε ποτέ ότι δεν υφίσταται η συμφωνία προαγοράς με τη φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca, αλλά διέψευσε ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε, σε μια λανθασμένη επικοινωνιακά κίνηση, ο κ. Κικίλιας.

Ο κ. Μητσοτάκης ήταν φυσικά πιο προσεκτικός, καθώς προσπάθησε να καλύψει το συνεργάτη του, χωρίς να… επιβεβαιώνει όσα αυτός είπε.

Τόνισε δηλαδή ότι «τα δεδομένα αυτή τη στιγμή είναι ότι υπάρχει ένα συμβόλαιο προαγοράς για ένα εμβόλιο το οποίο δεν ξέρουμε ακόμα αν θα δουλέψει, αλλά είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι θα δουλέψει».

Ο κ. Κικίλιας χτες όμως, παρουσίασε ένα χρονοδιάγραμμα που ξεκινάει από τον προσεχή Δεκέμβριο και λίγες ώρες αργότερα, η ΕΕ αμφισβήτησε ακριβώς αυτό το χρονοδιάγραμμα…

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back