Oikonomou pisoi
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια κακή πρωτιά για τα Γιάννενα

Εικόνα του άρθρου Μια κακή πρωτιά για τα Γιάννενα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/01/2020, 23:47
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Σύμφωνα με την ερευνητική υποδομή ΠΑΝΑΚΕΙΑ, στην οποία συμμετέχουν πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα, από τις 10 Δεκεμβρίου μέχρι τώρα (η έρευνα συνεχίζεται μέχρι 10 Φεβρουαρίου), τα Γιάννενα έχουν μια πολύ κακή και ανησυχητική πρωτιά: Τη μεγαλύτερη συγκέντρωση αιωρούμενων σωματιδίων (350mg/m3), μεγαλύτερη και από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα, αλλά και την Πάτρα.

Η έρευνα, την οποία παρουσιάζει η «Καθημερινή», αναφέρει επίσης ότι οι μέσες τιμές στην Αθήνα είναι 40-60mg/m3, το σαββατοκύριακο 100mg/m3 και ο ευρωπαϊκός στόχος 20mg/m3. Κοινώς, στα Γιάννενα σπάσαμε τα ανθυγιεινά κοντέρ…

Το κρισιακό φαινόμενο που απειλεί τη δημόσια υγεία, σε συνδυασμό με την πλήρη αποτυχία των μνημονιακών κυβερνήσεων να το ελέγξουν και ταυτόχρονα, να εξασφαλίσουν τη θέρμανση στους πολίτες, στοιχίζει μεσοπρόθεσμα, με θανάτους και μακροπρόθεσμα, με ρύπανση.

Σύμφωνα με την έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Περιβάλλοντος, που επίσης επικαλείται η «Καθημερινή», το 2016 σημειώθηκαν 16.440 πρόωροι θάνατοι στην Ελλάδα, που αποδίδονται σε υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων.

Κοινώς, τα πράγματα είναι πολύ ανησυχητικά και αν πιστεύετε έτσι γενικά ότι «βγήκαμε από την κρίση», αυτή έχει ριζώσει κανονικά στη ζωή μας…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3