Oikonomou pisoi

Μια ημερίδα για την ψυχιατρική περίθαλψη

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/10/2018, 21:53

Ημερίδα με θέμα «Η Ψυχιατρική Περίθαλψη στην περιοχή μας: Αποτίμηση, Δυνατότητες και Προοπτικές» διοργανώνει η Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 17:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής», στα παλαιά σφαγεία, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας ψυχικής υγείας.

Στη σχετική ανακοίνωση, η Ψυχιατρική Κλινική, που έχει κλείσει 30 χρόνια, αναφέρεται στις δομές αποκατάστασης και επανένταξης οι οποίες έχουν δημιουργηθεί. «Εκτιμήσαμε ότι είναι ο κατάλληλος χρόνος για μια πρώτη αποτίμηση της λειτουργίας όλων αυτών των υπηρεσιών, την προβολή της λειτουργίας τους αλλά και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και την ανάδειξη των προοπτικών που δυνητικά έχουν» αναφέρεται.

Η ημερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και στους εμπλεκόμενους φορείς αλλά και στο ευρύτερο κοινό. Σκοπό έχει αφενός μεν το άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας μεταξύ των δομών της περιοχής μας, αφετέρου δε τη γνωστοποίηση στο κοινό των υφισταμένων στην περιοχή μας δομών παροχής ψυχιατρικής περίθαλψης και του τρόπου με τον οποίο αυτές λειτουργούν. Απώτερος στόχος είναι να αποτελέσει η ημερίδα αυτή την αρχή για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου δικτύου παροχής υπηρεσιών ψυχικής υγείας στην περιοχή στο πνεύμα της κοινοτικής ψυχιατρικής.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν και φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ θα διανεμηθούν το ενημερωτικό φυλλάδιο «Πρώτες Βοήθειες στην Ψυχική Διαταραχή» και ένας ενημερωμένος οδηγός με όλες τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας που υπάρχουν στην περιοχή.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back