Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη

Εικόνα του άρθρου Μια ημερίδα για την αγροτική ανάπτυξη
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/09/2017, 18:23
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Η μεγάλη «εκστρατεία» της Περιφέρειας Ηπείρου κυρίως για την προσέλκυση νέων αγροτών στον πρωτογενή τομέα, με αφορμή τα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που «τρέχουν», έρχεται και στα Γιάννενα.

Από τον Αύγουστο, πραγματοποιήθηκαν αρκετές ημερίδες σε διάφορους Δήμους της Ηπείρου, με έναν από τους κεντρικούς ομιλητές να είναι ο περιφερειάρχης Αλέκος Καχριμάνης. Η διοργάνωση της ημερίδας στα Γιάννενα, η οποία γίνεται σε συνεργασία με τον Δήμο Ιωαννιτών και τον Γενικό Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιωαννίνων «Ένωση Αγροτών», έχει έναν πιο ολοκληρωμένο χαρακτήρα. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου, στις 10:00, στο ξενοδοχείο Du Lac. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο κ. Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο πρόεδρος της «Ένωσης Αγροτών» Χριστόδουλος Μπαλτογιάννης.

Στα ενημερωτικά της διοργάνωσης, η κτηνίατρος του ΕΛΓΟ Δήμητρα και διευθύντρια της Γαλακτοκομικής Σχολής θα κάνει ομιλία για «πιστοποιημένα τυροκομικά προϊόντα-προοπτικές και ευκαιρίες για τα προϊόντα της Ηπείρου», η διευθύντρια του Ινστιτούτου Αγροτικής Ανάπτυξης Ε. Κονδύλη θα μιλήσει για τον «ρόλο της έρευνας-καινοτομίας στον τομέα της μεταποίησης του γάλακτος», ο προϊστάμενος της Μονάδας Επενδύσεων σε Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις του υπουργείου Ευθύμιος Τσιατούρας θα αναλύσει τα σχέδια βελτίωσης αγροτοκτηνοπτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων (μέσω ΕΣΠΑ), ο διευθυντής αγροτικής ανάπτυξης του Gaia Επιχειρείν Χρήστος Κατατζάς θα κάνει ομιλία για τη βιολογική γεωργία και τη σύσταση ομάδων και οργανώσεων παραγωγών (μέσω ΕΣΠΑ), ο γεωπόνος της «Ήπειρος Α.Ε.» Ηλίας Μώκος για «μεταποίηση, εμπορία και ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων μέσω του Leader», ο κτηνίατρος της αρμόδιας Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου Πρόδρομος Γαϊτανίδης για «αδειοδότηση-διατήρηση σταυλικών εγκαταστάσεων» και η προϊσταμένη του ΟΠΕΚΕΠΕ Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Χαριτίνη Παπαθανασίου για τα «διαχειριστικά σχέδια χαρτών-βοσκής και επιλεξιμότητα».

Η τελευταία τοποθέτηση θα γίνει μέσω τηλεδιάσκεψης από τον ειδικό γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Φώτη Κουρμούση και θα αφορά τα «κόκκινα» δάνεια των αγροτών.

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back