ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γνωριμία με τα Γιάννενα του Δημήτρη Χατζή

Εικόνα του άρθρου Μια γνωριμία με τα Γιάννενα του Δημήτρη Χατζή
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/09/2017, 17:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Σε μια παλιά εποχή της πόλης των Ιωαννίνων, τότε που τα ταμπάκικα υπήρχαν δίπλα από τη λίμνη, μετέφερε η Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη όσα παιδιά παραβρέθηκαν χτες το απόγευμα στον χώρο της, στο πλαίσιο εκδήλωσης που έγινε σε συνεργασία με τον 11ο Γύρο Λίμνης.

Οι εκπαιδευτές διάβασαν στα παιδιά απόσπασμα από την ιστορία του «Σιούλα του Ταμπάκου», που περιλαμβάνεται στη συλλογή διηγημάτων «Το τέλος της μικρής μας πόλης» του Δημήτρη Χατζή. Η επιλεγμένη μουσική συνόδεψε τα παιχνίδια, που έπαιζαν οι ταμπάκοι, όπως τα «σκλαβάκια», και τις υπόλοιπες δημιουργικές δράσεις.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δράσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης, Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθήματος και την παρακολούθησαν η διευθύντρια της Βιβλιοθήκης Βάγια Οικονομίδη και η πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδών» Αγνή Δρίμτζια.

«Τα παιδιά βρίσκονται εδώ για να ασχοληθούν με ένα πολύ ωραίο θέμα, την παλιά πόλη, μια ιστορία που είναι λίγο ξεχασμένη, αλλά θα πρέπει να τη θυμόμαστε για να θυμόμαστε από πού ξεκινάμε και που πάμε. Είμαστε υποχρεωμένοι να μαθαίνουμε στα παιδιά το παρελθόν τους, για να μπορούμε να φωτίσουμε τις μελλοντικές τους ημέρες», σημείωσε η κ. Δρίμτζια. Η κ. Οικονομίδη, από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε τη διοργάνωση Ioannina Lake Run για την πρόσκληση, πρόσθεσε: «Είναι δική μας χαρά και υποχρέωση, ως φορέας του υπουργείου Παιδείας, με την κοινωνική ευθύνη που μας διακρίνει, να προσφέρουμε γνώσεις στα παιδιά, να τους δώσουμε τα εφόδια της γνώσης του παρελθόντος, προκειμένου να πορευτούν στο μέλλον. Να είναι δέντρα με γερές ρίζες, γνωρίζοντας την ιστορία του τόπου τους».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back