Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια γιαννιώτικη ομάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Εικόνα του άρθρου Μια γιαννιώτικη ομάδα στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 10/11/2020, 20:31
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής του Καναδά θα συμμετάσχει και μια γιαννιώτικη μαθητική ομάδα, η οποία θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα. Η Ολυμπιάδα θα γίνει από 12 έως 15 Νοεμβρίου, και θα είναι διαδικτυακή λόγω της πανδημίας.

Στη γιαννιώτικη ομάδα Robot Masters συμμετέχουν η Θεοδώρα Μανίκα από το Λύκειο Ανατολής, ο Αλέξανδρος Λώλος από το 1ο ΕΠΑΛ Ιωαννίνων και ο Παύλος Μανίκας από το Λύκειο Ανατολής. Προπονητής είναι ο εκπαιδευτικός πληροφορικής και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου STEM Education Δημήτρης Κράββαρης.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ομάδα από τα Γιάννενα βρίσκεται στις 14 καλύτερες ομάδες ρομποτικής του κόσμου, και θα συμμετάσχει στον τελικό του διαγωνισμού (κατηγορίας OPEN 16-19) που θα γίνει το Σάββατο 14 Νοεμβρίου.

Το θέμα του ρομποτικού πρότζεκτ της ομάδας αφορά την τοπική παραγωγή προϊόντων. «Σημαντικό ‘όπλο’ του έργου των μαθητών αποτελεί η χρήση τεχνητής νοημοσύνης και πιο συγκεκριμένα της Μηχανικής Όρασης, μιας και το ρομπότ τους είναι σε θέση να αναγνωρίσει με ευφυή τρόπο, μέσω κάμερας, θέσεις φύτευσης και συλλογής φυτωρίων και να δράσει ανάλογα σε κάθε περίπτωση».

Όσοι θέλουν, μπορούν να δουν την προσπάθεια της ομάδας εδώ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back