ΕΚΛΟΓΕΣ

Mια ενημέρωση για όσα… απουσιάζουν

Εικόνα του άρθρου Mια ενημέρωση για όσα… απουσιάζουν
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 08/09/2023, 01:18
ΕΚΛΟΓΕΣ - ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Λίγες μέρες μετά την κατάθεση επερώτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για την καθαρότητα της λίμνης Παμβώτιδας, με αφορμή δημοσίευμα του «Τύπου Ιωαννίνων», η παράταξη «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής τον υποψήφιο περιφερειάρχη Γιώργο Πρέντζα επισκέφτηκε τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ηπείρου του ΟΦΥΠΕΚΑ.

Μαζί του ήταν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Διαμαντής Ζώλας και Τίνα Ζέκα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παράταξη ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν: την απουσία μόνιμου μηχανισμού παρακολούθησης της ποιότητας των υδάτων της λίμνης Παμβώτιδας, την απουσία μηχανισμού ελέγχου  της διαχείρισης των βιομηχανικών αποβλήτων στη ΒΙΠΕ και της απουσίας ακριβούς καταγραφής της ποσότητας και του χώρου που εναποτίθεται το οργανικό φορτίο των πτηνοτροφικών μονάδων του λεκανοπεδίου. Επίσης, όπως σημειώνεται, ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη σχετικά με την ποιότητα του νερού που πέφτει στη λίμνη από τις πηγές Μιτσικελίου.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν κι άλλα θέματα, όπως οι ΑΠΕ και οι τουριστικές μονάδες.

«Η απαξίωση ενός έμπειρου επιστημονικού δυναμικού όπως αυτό που εργάζεται τόσα χρόνια στους Φορείς Διαχείρισης και σήμερα στον ΟΦΥΠΕΚΑ, δεν γίνεται τυχαία. Είναι μία μόνο πλευρά της περιβαλλοντοκτόνας πολιτικής της κυβέρνησης και της ΕΕ που αντιμετωπίζει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο ως πεδίο κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, και θεωρεί οποιονδήποτε επιστήμονα ή φορέα που στόχο έχει την προστασία του περιβάλλοντος, ως εμπόδιο στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Εναρμονισμένη με την κυβερνητική πολιτική μέχρι κεραίας και η πλειοψηφία της Περιφέρειας Ηπείρου αντιμετωπίζει την προστασία του περιβάλλοντος ως εμπόδιο στην ανάπτυξη και όσους προσπαθούν να την υπερασπιστούν με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, όπως πρόσφατα έκανε ο κ. Καχριμάνης» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Πρέντζας.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» θέτει τέλος και το ζήτημα της μονιμοποίησης των εργαζομένων.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back