Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Μια εκδήλωση για μια σπουδαία ρωσίδα ποιήτρια

Εικόνα του άρθρου Μια εκδήλωση για μια σπουδαία ρωσίδα ποιήτρια
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 18/03/2019, 14:58
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ποίησης, ο Ελληνορωσικός Σύνδεσμος Φιλίας και Συνεργασίας Ηπείρου έρχεται να αναδείξει μια από τις πιο σημαντικές φυσιογνωμίες της ρώσικης ποίησης, την Αντρέγιεβνα Γκόρενκο-Αχμάτοβα (1889-1966, το ψευδώνυμό της ήταν Άννα Αχμάτοβα).

Η εκδήλωση θα γίνει στις 21 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στη  Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη,  στο πλαίσιο της συνεργασίας της Ζωσιμαίας με τον Ελληνο-Ρωσικό Σύνδεσμο. Αυτή περιλαμβάνει: Μετάφραση και σχολιασμό στίχων, που αντικατοπτρίζουν την προσωπικότητα της ποιήτριας από τον πρώην πανεπιστημιακό, φιλόλογο και λογοτέχνη Γιάννη Μότσιο, απαγγελία στίχων από τη Μελίνα Κατίου, θεατρολόγο-ηθοποιό, και τη Φωτεινή Τασούλα, δασκάλα, και μουσική από τον Γιώργο Πρεβεζιάνο και την αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Όλγα Κατάεβα. Θα προλογίσει η  Βαῒα Οικονομίδου, Ιστορικός-Αρχαιολόγος Ph.D., προϊσταμένη της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης.

Για περισσότερες πληροφορίες στη Γραμματεία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 2651072863 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: zosimaialib@sch.gr.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back