ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μια διαφορετική «παγκόσμια ημέρα»

Εικόνα του άρθρου Μια διαφορετική «παγκόσμια ημέρα»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/06/2020, 19:20
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου συμπίπτει, ειδικά στην Ήπειρο, με τις αντιδράσεις για το νέο νομοσχέδιο της κυβέρνησης, καθώς και για τα αιολικά πάρκα, θέματα που είναι κεντρικά στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία, στις 19.00.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, στο μήνυμά του για την αυριανή μέρα αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «με την ψήφιση του οξύμωρου στην επικεφαλίδα του νόμου ‘Εκσυγχρονισμός περιβαλλοντικής νομοθεσίας’, έχουμε μία περιβαλλοντική απειλή που έχει αρχίσει να δείχνει τις μαύρες μέρες για το περιβάλλον που έρχονται στην Ελλάδα και μάλιστα με την επίκληση της ‘Πράσινης Ανάπτυξης’».

Επιγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι ο νόμος «καταργεί τις περιοχές NATURA και τους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, ενώ διευκολύνει τα έργα που έχουν σκληρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα».

Συμπληρώνει τονίζοντας ότι «είμαστε σαφώς με την ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Προς αυτή τη κατεύθυνση δουλεύουμε σταθερά και συστηματικά θέτοντας ως απαραίτητη προυπόθεση την θεσμοθέτηση ενός χωροταξικού σχεδίου για την  ανάπτυξη όλων αυτών των παρεμβάσεων» και καλεί στην αυριανή συγκέντρωση.

Η Αριστερή Παρέμβαση στα Γιάννενα και η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο καλούν επίσης στη συγκέντρωση της Παρασκευής και τονίζουν, μεταξύ άλλων: «Για την κυβέρνηση της ΝΔ προέχει να ολοκληρώσει την πολιτική εξυπηρέτησης του κεφαλαίου, που εφάρμοσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τους περιβαλλοντοκτόνους νόμους που έχουν ψηφίσει. Εντείνουν την εμπορευματοποίηση των δασών και της γης, διευκολύνουν την ανεξέλεγκτη δράση των επιχειρηματικών ομίλων, ξένων και ντόπιων, ιδιαίτερα στα λεγόμενα «πράσινα πεδία» όπως η ενέργεια (Βιομηχανικά Πάρκα Αιολικής Ενέργειας, εξορύξεις, κλπ)».

Δηλώνουν επίσης ότι «θα αγωνιστούμε για να καταργηθούν όλοι οι καταστροφικοί νόμοι για το περιβάλλον, που παραδίδουν βορά στην κερδοφορία του κεφαλαίου τους φυσικούς πόρους, τη γη, τις πόλεις, τους οικισμούς, τη ζωή των ανθρώπων και των άλλα έμβιων όντων».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back