δεη πισω tc1
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μια βδομάδα επιμόρφωσης για τις ξένες γλώσσες

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/07/2016, 12:09
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

​Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών και το Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ολοκλήρωσαν την Eβδομάδα Επιμόρφωσης Διδακτικού Προσωπικού στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+, με θέμα: «Καινοτόμοι μέθοδοι διδασκαλίας ξένων γλωσσών για ειδικούς σκοπούς». Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε στη Λευκάδα από τις 27 Ιουνίου έως και την 1 Ιουλίου.

Στην εβδομάδα επιμόρφωσης συμμετείχαν 12 πανεπιστημιακοί καθηγητές γλωσσών και μέλη Δ.Ε.Π. από 9 ευρωπαϊκά και διεθνή ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Πιο συγκεκριμένα, συμμετείχαν εκπρόσωποι από τα: Universitat Autònoma de Barcelona (Ισπανία), Reutlingen University (Γερμανία), Klaipėda University (Λιθουανία), Escuela Oficial de Idiomas Alicante (Ισπανία), Jihoceska Univerzita v Ceskych Budejovicich (Τσεχία), Ngee Ann Polytechnic (Σιγκαπούρη), King’s College London (Μεγάλη Βρετανία), St. Cyril and St. Methodius University of Veliko Turnovo (Βουλγαρία), University of Urbino Carlo Bo (Ιταλία) και Cyprus University of Technology (Κύπρος). Η εβδομάδα επιμόρφωσης συμπεριλάμβανε διαλέξεις για τη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένης καθώς και της αγγλικής γλώσσας για ιατρικούς και επιχειρησιακούς σκοπούς σχετικά με τα ακόλουθα θέματα: η διαπολιτισμικότητα στη διδασκαλία γλωσσών, η διδασκαλία γλωσσών για ειδικούς σκοπούς, η εκμάθηση γλωσσών με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών, καθώς επίσης και η γλωσσική πολιτική στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η οργάνωση σε ομάδες εργασίες έδωσε τη δυνατότητα συζήτησης των επιμέρους θεμάτων σε βάθος ανά αντικείμενο διδασκαλίας, καθώς επίσης και τον απαραίτητο χρόνο για ανταλλαγή απόψεων, εμπειριών και προβληματισμών. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα Ιδρύματα προέλευσής τους και να αναπτυχθούν δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των Ιδρυμάτων.

Κατά την πρώτη ημέρα του Σεμιναρίου παρέστη ο πρύτανης Γιώργος Καψάλης, ο οποίοςπαρουσίασετο πανεπιστήμιο, καθώς και τις πολλές και σημαντικές δράσεις που αυτό αναλαμβάνει και υλοποιεί στον τομέα των γλωσσών. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας πραγματοποιήθηκαν εκπαιδευτικές εκδρομές σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους της Πρέβεζας και της Πάργας.

Υπεύθυνες για την εβδομάδα επιμόρφωσης ήταν η Αλεξάνδρα Γαλάνη, μέλος ΕΕΠ για τη διδασκαλία ελληνικής ως ξένης γλώσσας, και η Θεοδώρα Τσελίγκα, μέλος ΕΕΠ αγγλικής γλώσσας.

Περισσότερες πληροφορίες και οπτικοακουστικό υλικό υπάρχουν ιστοσελίδα του Κέντρου Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3