ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Ξένες γλώσσες που αξίζει να μάθετε

Εικόνα του άρθρου Ξένες γλώσσες που αξίζει να μάθετε
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20/04/2023, 20:00
ΕΠΙΣΤΗΜΗ-LIFE

Οι ξένες γλώσσες είναι πολύτιμο εφόδιο για όλους τους ανθρώπους, καθώς σας βοηθούν να επικοινωνείτε με άλλους λαούς, να μαθαίνετε για τον πολιτισμό και την κουλτούρα τους και να διευρύνετε τους πνευματικούς σας ορίζοντες. Αν σκέφτεστε και εσείς να μάθετε μια ξένη γλώσσα, αλλά δεν ξέρετε ποια να επιλέξετε, βρείτε παρακάτω μερικές από τις πιο ομιλούμενες γλώσσες παγκοσμίως, τις οποίες σίγουρα αξίζει να μάθετε.

Αγγλικά 

Τα Αγγλικά καταλαμβάνουν την πρώτη θέση στην λίστα με τις περισσότερο ομιλούμενες γλώσσες, αφού περίπου 1,4 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε 118 χώρες μιλούν αυτή την γλώσσα. Συνιστούν την διεθνή γλώσσα των επιστημών, των τεχνών, του διαδικτύου, της πολιτικής, της διπλωματίας και των επιχειρήσεων και είναι μια γλώσσα εύκολη ως προς την εκμάθηση, αφού στην καθημερινότητά σας έχετε ήδη έρθει σε επαφή με πλήθος λέξεων και εκφράσεων και γνωρίζετε την σημασία τους. Μπορείτε να ξεκινήσετε μαθήματα αγγλικών ώστε να αποκτήσετε τις βάσεις και να προσπαθήσετε να εξασκήσετε τις γνώσεις σας ακούγοντας αγγλικά τραγούδια, παρακολουθώντας ταινίες με αγγλικούς υπότιτλους ή διαβάζοντας βιβλία.

Κινέζικα

Η 2η πιο ομιλούμενη γλώσσα στον κόσμο δεν είναι άλλη από τα Κινέζικα, τα οποία μιλιούνται σε 13 χώρες διεθνώς. Αν και η κινέζικη γλώσσα δεν είναι εύκολη ως προς την εκμάθησή της, καθώς τόσο η προφορά, όσο και η γραφή της απέχει πολύ από την δική μας γλώσσα, αξίζει να επενδύσετε σε αυτή την γλώσσα καθώς θεωρείται η γλώσσα του μέλλοντος. Η εξέλιξη της Κίνας στο τομέα της τεχνολογίας και των επιστημών είναι ραγδαία και τα μαθήματα κινέζικων σίγουρα θα σας βοηθήσουν αν μια θέση στον κλάδο των επιχειρήσεων ανήκει στις επιδιώξεις σας για το μέλλον.

Ισπανικά 

 Η γλώσσα αυτή συνιστά την 4η πιο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως, ενώ είναι μια γλώσσα εύκολη ως προς την εκμάθησή της για τους αγγλόφωνους λαούς καθώς ανήκουν στην ίδια γλωσσική οικογένεια, την ινδοευρωπαϊκή. Μπορείτε να ξεκινήσετε να μαθαίνετε ισπανικά στο φροντιστήριο ξένων γλωσσών της γειτονιάς σας, να κάνετε online μαθήματα ή ακόμη και να μάθετε μόνοι σας αναζητώντας στο κινητό σας τηλέφωνο διάφορες εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών.

Αραβικά 

Μια ακόμη ταχύτατα αναπτυσσόμενη γλώσσα είναι τα αραβικά. Η 5η περισσότερο ομιλούμενη γλώσσα παγκοσμίως ανήκει και εκείνη στις αναπτυσσόμενες γλώσσες διεθνώς και θα αποτελέσει ένα σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα για εσάς, αν ο κόσμος των επιχειρήσεων σας ενδιαφέρει. Φυσικά τα αραβικά είναι μια γλώσσα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας ως προς την εκμάθησή τους, αλλά αυτό δεν πρέπει να σας αποθαρρύνει. Ξεκινήστε σιγά σιγά τα μαθήματά σας και σε πολύ λίγο θα έχετε κατακτήσει μια από τις δυσκολότερες γλώσσες και θα είστε περήφανοι για τον εαυτό σας!

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back