Oikonomou pisoi
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Μια από αυτές τις μέρες θα σε κόψω κομματάκια»: Ο ήσυχος κύριος Μέισον

Εικόνα του άρθρου «Μια από αυτές τις μέρες θα σε κόψω κομματάκια»: Ο ήσυχος κύριος Μέισον
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 27/01/2018, 11:55
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ο Νίκολας Μπέρκλι Μέισον που σήμερα γίνεται 74 ετών, είναι κατά πτυχίο αρχιτέκτονας, αλλά είναι και ραλίστας (τόσο που έχει τρέξει μέχρι και στις 24 ώρες του Λε Μαν). Βασικά όμως, είναι ο τύπος που απειλεί ότι θα κόψει κάποιον σε κομματάκια, μια από αυτές τις μέρες, στο One of these days των Pink Floyd. O ντράμερ της εξωγήινης μπάντας συνείσφερε και φωνητικά στο γνωστό κομμάτι των Floyd από το Meddle, ενώ έγραψε και το μοναδικό του στίχο: «One of these days, I’m gonna cut you to little pieces» προειδοποιεί μέσω ενός ring modulator που του αλλάζει τη χροιά της φωνής του.

Ο Μέισον, το πιο ξακουστό μουστάκι πίσω από δίκαση ντραμς, είναι στους Pink Floyd πριν καν αυτοί δημιουργηθούν, όταν μαζί με τον Ρικ Ράιτ και τον Ρότζερ Γουότερς, επίσης φοιτητές της Πολυτεχνικής London’s Street Regent, δημιούργησαν τους Sigma 6. Επίσης, είναι συλλέκτης αγωνιστικών οχημάτων, χωρίς να του λείπει ο αυτοσαρκασμός («οι άνθρωποι που πληρώνουν πολλά χρήματα για ένα αυτοκίνητο, έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: αισθάνονται ηλίθιοι, ανεξάρτητα πόσο πλούσιοι είναι» έχει πει), αλλά και η «συνεκτική δύναμη» πίσω από τους επεισοδιακούς Floyd. Ακόμα και σήμερα, έχει άριστες σχέσεις με τους Γουότερς και Γκίλμορ.

Η ιστορία του One of these days όμως, είναι ιδιαίτερη: Ο στόχος της απειλής ήταν ο σερ Τζίμι Γιανγκ, ένας μουσικός παραγωγός του BBC, τον οποίο η μπάντα αντιπαθούσε γιατί μιλούσε πολύ στις εκπομπές του. Το κομμάτι πάντως δεν απειλεί τη σωματική ακεραιότητα του Γιανγκ, καθώς οι Floyd χρησιμοποιούσαν μονταρισμένα κομμάτια των εκπομπών του σε live τους, με τρόπο που δεν έβγαινε νόημα. Σύμφωνα με τη μπάντα πάντως, και αμοντάριστος, ο Γιανγκ πάλι δεν έβγαζε νόημα…



ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back