Oikonomou pisoi

Μια θυμωμένη απάντηση…

Εικόνα του άρθρου Μια θυμωμένη απάντηση…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2019, 20:16

Αρκετά οργισμένη είναι η αντίδραση της δημοτικής αρχής Μωυσή Ελισάφ στη στάση που κρατούν οι παρατάξεις «Ενότητα Πολιτών» του Θωμά Μπέγκα και «Ιωάννινα_2023» της Τατιάνας Καλογιάννη. Οι δύο παρατάξεις έκαναν σήμερα ξεχωριστές παρεμβάσεις για το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων, με τη δημοτική αρχή να τις θεωρεί κάθε άλλο παρά «τυχαίες» (διαβάστε τις παρεμβάσεις των παρατάξεων εδώ και εδώ). Για την μεν πρώτη λέει ότι «παρέδωσε μια πόλη πνιγμένη στα σκουπίδια», αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει η παράταξη, και για τη δε δεύτερη ότι «προσπαθεί να κατασκευάσει δικαιολογίες για τη στάση που κράτησε στο δημοτικό συμβούλιο».

Τα πυρά της δημοτικής αρχής του κ. Ελισάφ κατευθύνονται καταρχάς στον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών», τον πρώην δήμαρχο Θωμά Μπέγκα, για τον οποίο λέει ότι «θέλει να ζει τον μύθο του». Σε αυτό το σημείο, η δημοτική αρχή καταθέτει όλα τα προεκλογικά επιχειρήματά της κατά της πρώην δημοτικής αρχής, και κατηγορεί τον κ. Μπέγκα ότι δυσκολεύεται «να αποδεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών και ακόμη περισσότερο να συμβιβαστεί με την απώλεια της εξουσίας». Για την υπόθεση των απορριμμάτων, η δημοτική αρχή τον κατηγορεί ότι δεν επέλυσε το πρόβλημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, ενώ για τη λύση των δίμηνων ή οκτάμηνων συμβάσεων επικαλείται… «την ενεργοποίηση των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την πρόσληψη συμβασιούχων κατά την προεκλογική περίοδο, τις οποίες τελικά δεν μπόρεσε να τις υλοποιήσει».

Και η πολιτική επίθεση κατά του κ. Μπέγκα συνεχίζεται, εγκαλώντας τον για τα όσα υποστήριξε περί ανταποδοτικών τελών, περί εργασιακής ειρήνης κ.λπ., ενώ η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι «η δική του δημοτική αρχή ήταν που δεν μπόρεσε να τεκμηριώσει το αίτημά της επαρκώς για την πρόσληψη ικανοποιητικού αριθμού υπαλλήλων μέσω της 3Κ, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στους ιδιώτες». Κατηγορεί επίσης την πρώην δημοτική αρχή και για το έργο της αντικατάστασης λαμπτήρων με LED, με προϋπολογισμό 3 εκατ. ευρώ, λέγοντας ότι «αδιαφόρησε για το βαρύ χαράτσι που θα μπορούσαν να πληρώσουν οι πολίτες»… (τον διαγωνισμό για το έργο αυτό η δημοτική αρχή Ελισάφ τον ακύρωσε). «Στο σπίτι του κρεμασμένου, όντως, δεν μιλάνε για σκοινί» είναι η απάντηση της δημοτικής αρχής.

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ Τ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Για το τέλος, η δημοτική αρχή αφήνει τα πυρά της προς την κ. Καλογιάννη, την οποία… συμβουλεύει ότι «είναι πολύ μακριά το 2023 για να ξεκινήσει από τώρα την προεκλογική της εκστρατεία». Αφού αναφέρεται στο «περιορισμένο παραταξιακό της ακροατήριο», όπως το αποκαλεί, το Δημαρχείο την κατηγορεί ότι ξαφνικά «ανακάλυψε απευθείας αναθέσεις και κατατμήσεις έργων» κάτι που δεν αποτελούσε αντικείμενο της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο. «Η δημοτική αρχή δεν θα μπει στην διαδικασία να αναλύσει τον όρο της ιδιωτικοποίησης και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες θα ικανοποιούσε την κ. Καλογιάννη. Στην πρόθεση του Δήμου για σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα, ας δώσει η ίδια όποια ονομασία θέλει» τονίζει ενώ της καταλογίζει τη «συμπόρευση με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης».

Η απάντηση της δημοτικής αρχής προς τις δύο παρατάξεις κλείνει με τη διαβεβαίωση ότι «θα δοθεί λύση στο πρόβλημα των απορριμμάτων», χωρίς να εισέρχεται σε λεπτομέρειες.

ΣΧΟΛΙΑ
Νίκος
Υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ο Δήμαρχος αποκλειστικά. Ας μην πετάει το μπαλάκι αριστερά και δεξιά κι ας αναλάβει τις ευθύνες του απέναντι σε εμάς που τον εκλέξαμε. Έλεος
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back