Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

«Η δημοτική αρχή δεν έχει γνώσεις και σχέδιο»

Εικόνα του άρθρου «Η δημοτική αρχή δεν έχει γνώσεις και σχέδιο»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/09/2019, 13:00
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τη θέση της στο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα της παραχώρησης μέρους της αποκομιδής απορριμμάτων, υπερασπίζεται η παράταξη «Ιωάννινα 2023», η οποία καταψήφισε και δέχθηκε πολλά πυρά, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η παράταξη της κας Καλογιάννη αναφέρει ότι «γράφονται πολλά και, ορισμένες φορές, εντελώς ανεύθυνα, τα οποία μάλιστα είναι τόσο όμοια μεταξύ τους, λες και εκπορεύονται από το ίδιο κέντρο» και παρατηρεί έξι σημεία.

Μεταξύ αυτών, σημειώνει ότι το θέμα δεν αφορούσε ιδιωτικοποίηση, αλλά «προκλητική κατάτμηση έργου», με τέσσερις διακριτές αναθέσεις για το ίδιο φυσικό αντικείμενο. «Ιδιωτικοποίηση  σημαίνει ότι ένας δημόσιος φορέας, αναγνωρίζοντας ότι οικονομικά, επιχειρησιακά, λειτουργικά, δεν μπορεί να εφαρμόσει το βέλτιστο μοντέλο διαχείρισης της περιουσίας του ή των αρμοδιοτήτων του, καταφεύγει στην ελεύθερη αγορά, αναζητώντας μία παραχώρηση των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων του, συνολικά, ενιαία και μακροχρόνια για συγκεκριμένη δράση, σε ιδιωτικό φορέα που αποδεδειγμένα διαθέτει τα εχέγγυα (που προσδιορίζονται από το νόμο)».

Εν ολίγοις, δικαιολογεί τη θέση της απέναντι στη δημοτική αρχή, (τόσο στο δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ, όσο και στο συνεργαζόμενο Νίκο Γκόντα) αλλά και στο χώρο της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η παράταξη παραμένει υπέρ της λογικής των ιδιωτικοποιήσεων, αλλά όχι όπως τέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο. Παραπέμπει επ’ αυτού στη θητεία της κας Καλογιάννη ως αντιπεριφερειάρχη.

Αντεπιτίθεται στη δημοτική αρχή ολομέτωπα, λέγοντας ότι το πρόβλημα των απορριμμάτων δεν προέκυψε χτες και την κατηγορεί ότι αφενός, δεν έδωσε καμία απάντηση σε ερωτήματα όπως ο αριθμός των εργαζόμενων, το πρόγραμμα των απορριμματοφόρων κ.α. «Αντί αυτού, η δημοτική αρχή προτίμησε να κάνει το εξής «καινοτόμο»: Έριξε τις ευθύνες της αποτυχίας της στην αντιπολίτευση και κυρίως στην παράταξή μας. Ξεκαθαρίζουμε για ακόμη μία φορά: Το θέμα είναι αποκλειστική ευθύνη της δημοτικής αρχής. Όχι της αντιπολίτευσης», τονίζει η παράταξη.

Ακόμα, κατηγορεί ευθέως τη δημοτική αρχή ότι δεν συζήτησε τίποτα με κανένα: «Χωρίς καμία ενημέρωση των συνδημοτών, χωρίς καμία συζήτηση με τους εργαζομένους, χωρίς καμία, έστω προσχηματική (όπως έχει συνηθίσει), συνεννόηση με τις παρατάξεις του δημοτικού σμβουλίου, χωρίς να τεκμηριώνει την ανάγκη και να δείχνει τα πραγματικά δεδομένα, με αυταρχικό τρόπο οδηγήθηκε σε μία ακόμη σπασμωδική και εντελώς επιπόλαια κίνηση».

Τέλος, η παράταξη απαντάει και στο «θα γίνουμε Κέρκυρα», λέγοντας ότι «ποτέ δεν θα γίνουμε Κέρκυρα ή Λευκάδα», παραπέμποντας ξανά στη θητεία της κας Καλογιάννη στη δημοτική αρχή και στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων.

Τέλος, η παράταξη κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι «δεν έχει ούτε σχέδιο, ούτε γνώσεις επί του θέματος, ούτε την αποφασιστικότητα να προστατεύσει την πόλη, να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα ορθολογικό σχέδιο διαχείρισης απορριμμάτων» και ότι οι κατηγορίες, είναι «για να δικαιολογηθεί για την αδυναμία της».

Δηλώνει διαθέσιμη για συνεργασία για τα θέματα του Δήμου, αλλά και ότι «δεν θα συναινέσουμε σε κινήσεις αποσπασματικές, χωρίς σχέδιο, χωρίς τεκμηρίωση,  ιδίως όταν αυτές επιβαρύνουν οικονομικά τους συνδημότες μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back