ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μήπως χρειάζεστε και εσείς έναν... κόμβο;

Εικόνα του άρθρου Μήπως χρειάζεστε και εσείς έναν... κόμβο;
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2024, 14:38
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Τι χρειάζεται για να κατασκευαστεί ένας κόμβος σε δρόμο, στα Γιάννενα και την ευρύτερη περιοχή;

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, μεταξύ των… αφορμών, είναι και ένα αίτημα κατοίκων.

«Ήρθανε από το Επισκοπικό και μας είπανε αν μπορούμε να εξετάσουμε την περίπτωση να γίνει κόμβος, για πιο κοντά, επειδή από εδώ που μπαίνουν, για το Μπιζάνι, είναι μακριά » είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης.

Ο κόμβος θα γίνει μετά το ΙΚΕΑ, στην κατεύθυνση προς Αθήνα.

«Είναι περιοχή που θα αναπτυχθεί πολύ», πρόσθεσε ο περιφερειάρχης.

«Επί κρατικής Περιφέρειας ο δρόμος είχε χαρακτηριστεί με διαχωρισμό στη μέση και θέλει κόμβο. Μελέτες όμως δεν έγιναν ποτέ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καχριμάνης στη συνεδρίαση της περιφερειακής επιτροπής.

Αυτός ο κόμβος όμως δεν θα είναι ο τελευταίος. Ο κ. Καχριμάνης προανήγγειλε ακόμα έναν, στο ύψος της Αμπελειάς, για να εξυπηρετείται και η Νεοκαισάρεια.

Στις επισημάνσεις που κατέθεσαν σύμβουλοι, όπως ο Στεφανος Ζούμπας, ο κ. Καχριμάνης αντέτεινε ότι «θα δείτε τη χρησιμότητά του μόλις ολοκληρωθεί».

Ωστόσο, παραμένει το μείζον ζήτημα της μη ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης μελέτης, σε όλα τα επίπεδα, στον οδικό άξονα από την Εγνατία οδό μέχρι το Αβγό, όπου παραπλεύρως έχουν αναπτυχθεί ή αναπτύσσονται διάφορες επιχειρήσεις. 

Η περιφερειακή αρχή επιμένει να μελετά τον δρόμο... κόμβο με τον κόμβο είτε για οδική ασφάλεια είτε για εξυπηρέτηση πολιτών. Στον οδικό αυτόν άξονα, έχουν γίνει ή βρίσκονται σε εξέλιξη κόμβοι που έχουν κοστίσει μέχρι στιγμής 8 εκατ. ευρώ. 

Λίγες εκατοντάδες μέτρα πιο πριν από τον σχεδιαζόμενο κόμβο στο ΙΚΕΑ, η Περιφέρεια Ηπείρου εκτελεί τον διπλό κυκλικό κόμβο Επισκοπικού-Μπιζανίου, με κόστος σύμβασης περίπου 6 εκατ. ευρώ. 






ΣΧΟΛΙΑ
Janardi
Μάσες. . Με χρυσά κουτάλια...
Κώστας
Σάς παρακαλώ πείτε σε κάποιον ότι στην διασταύρωση τής Λαψίστας που εκτελούνται έργα για κόμβο πάλι ,το βράδυ δεν υπάρχει φωτισμός.... καθόλου...., θα χρησιμοποιηθεί ο δρόμος από εκδρομείς λόγω Πάσχα.... είναι επικίνδυνο...
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back