ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέχρι Οκτώβριο επαρκούν τα μέσα προστασίας

Εικόνα του άρθρου Μέχρι Οκτώβριο επαρκούν τα μέσα προστασίας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 04/09/2020, 19:33
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την προμήθεια υλικού και μέσων προστασίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον κοροναϊό.

Σύμφωνα με τον πρύτανη κ. Αλμπάνη, θα αρκέσουν μέχρι τον Οκτώβριο. Τότε, το ίδρυμα θα επανέλθει με αίτημα για νέες χρηματοδοτήσεις προς το Υπουργείο Παιδείας.

Στο μεταξύ, η πρυτανική αρχή ενημερώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Παιδείας Βασίλη Διαγαλάκη, για την πλήρωση 16 από τις 25 θέσεις διδασκόντων που έμειναν κενές λόγω συνταξιοδότησης, στο ίδρυμα.

Ο κ. Αλμπάνης τόνισε ότι ο νόμος προβλέπει πως οι θέσεις που μένουν κενές λόγω συνταξιοδότησης καλύπτονται όλες, άμεσα και ότι ο κ. Διγαλάκης διαβεβαίωσε ότι θα καλυφθούν και οι υπόλοιπες προσεχώς και ίσως, προκηρυχθούν και άλλες.

Αυτή τη στιγμή το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων χρειάζεται επειγόντως διδακτικό προσωπικό, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες που υπάρχουν στα νέα τμήματα. Δύο από αυτά δεν έχουν ακόμα «αυτοδυναμία», το Νοσηλευτικής και το Ψυχολογίας-το οποίο μάλιστα είναι το πιο «δημοφιλές» στις φετινές προτιμήσεις και έχει τη δεύτερη ψηλότερη βάση στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο κ. Αλμπάνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα είναι και αυτά αυτοδύναμα. Τόνισε πάντως ότι αρκετά τμήματα, ειδικά του πρώην ΤΕΙ, είναι στο όριο του απαιτούμενου διδακτικού δυναμικού.


328.822 ευρώ για εξοπλισμό

Τη σύμφωνη  γνώμη της εξέφρασε η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Ηπείρου για τα τεύχη διακήρυξης και τη διαδικασία προκήρυξης του εξοπλισμού εργαστηρίων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συνολικού προϋπολογισμού 328.822 ευρώ. Η πράξη αφορά προμήθεια  εξοπλισμού για εργαστήρια σε Ιατρική, Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Χημείας, Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, Μαθηματικών, Φιλολογίας, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης.


…και επίσκεψη από τον ΣΥΡΙΖΑ

H βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη και καθηγήτρια της Ιατρικής Ιωαννίνων, επισκέφθηκε τις πρυτανικές αρχές του ιδρύματος σήμερα Παρασκευή, μαζί με κλιμάκιο του κόμματος και τον πρώην βουλευτή και επίσης καθηγητή του ιδρύματος, Χρήστο Μαντά.

Η κα Τζούφη εξέφρασε την ανησυχία της για την εύρυθμη λειτουργία του ιδρύματος, με αφορμή την ελλιπή στελέχωση, έναντι των κενών θέσεων λόγω συνταξιοδότησης και πρόσθεσε ότι εκκρεμεί η υπογραφή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως -εδώ και 11 μήνες σε κάποιες περιπτώσεις- για την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψης μελών ΔΕΠ σε εγκεκριμένες θέσεις με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση.
Από τη συζήτηση με την πρυτανική αρχή, προέκυψε επίσης ότι, σχετικά με την κατανομή θέσεων διοικητικού και ειδικού διδακτικού προσωπικού που ανακοίνωσε πρόσφατα το υπουργείο Παιδείας, «μόλις 7 θέσεις έχουν καλυφθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, αριθμός μη-ικανός για να καλυφθούν οι διοικητικές και εργαστηριακές ανάγκες, με τις πρυτανικές αρχές να εκφράζουν την ελπίδα πως ίσως οι θέσεις καλυφθούν μέσω της διαδικασίας της κινητικότητας, η οποία θα ξεκινήσει καθυστερημένα τον Οκτώβριο».

Έγινε επίσης αναφορά στα κονδύλια που απαιτούνται για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τέλος, η κα Τζούφη τόνισε πως «η στήριξη του δημόσιου πανεπιστημίου και η αναβαθμισμένη ποιότητα σπουδών των φοιτητών μας, προϋποθέτουν πολιτική βούληση για πραγματική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό και οικονομικούς πόρους με γνώμονα το δικαίωμα όλων στην εκπαίδευση, με ασφάλεια και προστασία απέναντι στην υγειονομική απειλή που αντιμετωπίζουμε».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back