Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μέτσοβο: Ξανά μαζί η αντιπολίτευση για τους ελέγχους στον Δήμο

Εικόνα του άρθρου Μέτσοβο: Ξανά μαζί η αντιπολίτευση για τους ελέγχους στον Δήμο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 06/02/2023, 15:46
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στον Δήμο Μετσόβου, Δύναμις Δημοτών, Μέτσοβον Νέα Εποχή και Προοπτική Ανάπτυξης (πλειοψηφία, όπως τονίζουν στην ανακοίνωσή τους), επαναλαμβάνουν το αίτημα για έκτακτο διαχειριστικό έλεγχο στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Μετσόβου, για τη διαχείριση των τελευταίων ετών. Διευκρινίζουν ότι έχουν ζητήσει τον έλεγχο εδώ και 9 μήνες, αλλά «στον έλεγχο αυτό η δημοτική αρχή (δήμαρχος και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Κ. Γκούμας ως πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης) αντιδρούν επίμονα».

Συμπληρώνουν δε ότι «η εμμονή τους στην άρνηση του διαχειριστικού ελέγχου, οι μέχρι τώρα μεθοδεύσεις τους για την καθυστέρηση της χορήγησης σχετικών στοιχείων και την πάση θυσία αποφυγή του ψηφισθέντος ελέγχου, μας δημιουργούν σοβαρές υπόνοιες και αποτελούν βάσιμες ενδείξεις ότι η οικονομική διαχείριση και η παρούσα κατάσταση της Κοινωφελούς δεν είναι άψογη, όπως μας την παρουσιάζουν, αλλά είναι σε κακή οικονομική κατάσταση με τεράστια χρέη».

Προειδοποιούν ότι δεν θα ψηφίσουν τον προϋπολογισμό του 2023 αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα. Θα πρέπει ωστόσο να υποβάλλουν διαφορετικές προτάσεις, με έγκριση από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Μετσόβου.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back