ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μέτρησε την πίεσή σου» στο Δημαρχείο Ιωαννίνων

Εικόνα του άρθρου «Μέτρησε την πίεσή σου» στο Δημαρχείο Ιωαννίνων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 05/06/2024, 14:16
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Δράση ενημέρωσης για τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης αλλά και μέτρησης της αρτηριακής πίεσης διοργανώνουν η Α’ Παθολογική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, μπροστά από το Δημαρχείο Ιωαννίνων.

Η δράση, ανοιχτή για το κοινό, θα γίνει υπό την εποπτεία και τον συντονισμό του καθηγητή Παθολογίας και διευθυντή της κλινικής Χαράλαμπου Μηλιώνη και του επικουρικού επιμελητή Β' Άγγελου Λιόντου, με την αρωγή φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Υποστηρικτικά, ο Ερυθρός Σταυρός Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της γενέθλιας ημέρας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (10η Ιουνίου), θα παράσχει συνδρομή στη δράση με εθελοντές του, και ταυτόχρονη ενημέρωση των πολιτών για το έργο του στην κοινωνία και τους τρόπους που μπορεί κανείς να γίνει εθελοντής του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η υπέρταση παραμένει ο σημαντικότερος τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα και θανάτους διεθνώς. Είναι η πρώτη αιτία καρδιαγγειακών νοσημάτων στις αναπτυγμένες χώρες και αποτελεί τον ισχυρότερο παράγοντα κινδύνου για εγκεφαλικό επεισόδιο και έναν από τους ισχυρότερους για στεφανιαία νόσο, έμφραγμα, καρδιακή ανεπάρκεια, νεφρική ανεπάρκεια και άνοια.


ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back