ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μετράει μήνες το παραλίμνιο εργοτάξιο

Εικόνα του άρθρου Μετράει μήνες το παραλίμνιο εργοτάξιο
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 31/10/2017, 22:37
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 αναμένεται η δημοπράτηση του έργου της μετεγκατάστασης του εργοταξίου του Δήμου Ιωαννιτών από την παραλίμνια περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων σε δημοτική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Ανατολής, απέναντι από τα γήπεδα της ΕΠΣΗΠ.

Η δημοτική αρχή, κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επανέλαβε ότι υπάρχει πίστωση 650.000 ευρώ η οποία, όπως ειπώθηκε, θα ενισχυθεί με την ολοκλήρωση των απαραίτητων μελετών (στατική, ηλεκτρομηχανολογική, αρχιτεκτονική).

Το δημοτικό εργοτάξιο αποτελεί ένας από τους μεγαλύτερους ρυπαντές της λίμνης. Σε απόσταση μόλις 20 μέτρων από την Παμβώτιδα, η «συμβίωση» κάθε άλλο παρά ομαλή ήταν. Η δημοτική αρχή έχει χαρακτηρίσει το έργο αυτό «εμβληματικό», δίνοντας έμφαση στα περιβαλλοντικά οφέλη. Με την απομάκρυνση του εργοταξίου, ο Δήμος σχεδιάζει την αναβάθμιση της παραλίμνιας αυτής περιοχής μέσω του σχεδίου βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα γίνει παραχώρηση του χώρου για χρήση από τον ιδιοκτήτη, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν ανακοινωθεί τους προηγούμενους μήνες, το νέο εργοτάξιο θα περιλαμβάνει γραφεία για τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους πολιτικούς προϊσταμένους των διευθύνσεων, ιατρείο, αποδυτήρια, αίθουσα συσκέψεων, χώρους υποδοχής κοινού, αποθηκευτικούς χώρους (όπου θα περιλαμβάνεται και η κεντρική αποθήκη υλικών του Δήμου), πλυντήριο-λιπαντήριο για τα οχήματα, συνεργείο, εργαστήρια, πρατήριο καυσίμων, αμαξοστάσιο, πάρκινγκ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back