Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μετεκλογική φιέστα» της δημοτικής αρχής Ζίτσας

Εικόνα του άρθρου «Μετεκλογική φιέστα» της δημοτικής αρχής Ζίτσας
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/08/2019, 14:37
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ειδική δημόσια συνεδρίαση με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής κάνει ο Δήμος Ζίτσας την Παρασκευή 9 Αυγούστου, και η παράταξη «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» του Βασίλη Γαρδίκου έρχεται να κάνει λόγο για μια «μετεκλογική φιέστα».

Καταρχάς, η παράταξη αναφέρει ότι η δημοτική αρχή του Μιχάλη Πλιάκου, κατά τα πέντε χρόνια της τωρινής θητείας, δεν έκανε ποτέ απολογισμό. Επισημαίνει δε ότι η νομοθεσία ορίζει ότι ο απολογισμός πρέπει να γίνεται κάθε χρόνο, μέχρι τα τέλη Ιουνίου, και όχι μόνο μία φορά στο τέλος της θητείας.

«Πρόκειται για τον απόλυτο εμπαιγμό, αφού μάλιστα φρόντισαν προεκλογικά να εκδώσουν και να μοιράσουν στους δημότες ένα χρωματιστό έντυπο με τον απολογισμό της θητείας τους, χωρίς καμία απολύτως συζήτηση και έγκριση αυτού από το δημοτικό συμβούλιο και τους δημότες όπως προβλέπεται, για το οποίο μάλιστα ουδέποτε υπήρξε ενημέρωση πόσο κόστισε. Σ' αυτό το πανηγύρι του δημάρχου και της παράταξής του δεν έχουμε κανέναν λόγο να συμμετέχουμε» υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη.

Σε ατό το σημείο η «Αυτοδιοικητική Συνεργασία» θέτει ζήτημα δημοκρατικής λειτουργίας των θεσμικών συλλογικών οργάνων και ξεκαθαρίζει ότι η ίδια θα απέχει από την επίμαχη συνεδρίαση. «Νομιμοποίηση σε φιέστες εντός του δημοτικού συμβουλίου δεν παρέχουμε» τονίζει και «προειδοποιεί» ότι κατά τη νέα αυτοδιοικητική περίοδο που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου δεν θα ανεχτεί παρόμοιες τακτικές.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back