ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση»

Εικόνα του άρθρου «Μετατρέπουν το σχολείο σε επιχείρηση»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 23/07/2021, 15:06
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων με ανακοίνωσή του καταγγέλλει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, ως νόμο που μετατρέπει το «σχολείο σε επιχείρηση, τους γονείς σε πελάτες και στερεί τη μόρφωση από τα παιδιά μας».

Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «θα υποβαθμιστεί κι άλλο η μόρφωση που λαμβάνουν τα παιδιά. Αντικαθιστούν την αναγκαία επιστημονική γνώση που χρειάζεται για να μπορούν οι μαθητές να κατανοήσουν τον κόσμο, να αποκτήσουν κριτική σκέψη, με εφήμερες δεξιότητες που έχει ανάγκη το κεφάλαιο, για να βγαίνουν από όλο και πιο μικρή ηλικία στην αγορά εργασίας (ακόμα και από 15 χρονών)».

Συμπληρώνει τονίζοντας ότι «προχωρούν τέλος στη λεγόμενη αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, όχι για να βελτιωθεί το μάθημα στην τάξη, αλλά για να κλείσουν το στόμα των εκπαιδευτικών, να αποδεχτούν σαν δεδομένα όλα τα παραπάνω. Στην ουσία, να εξαναγκαστούν να εγκαταλείψουν τον ρόλο τους σαν εκπαιδευτικοί, που παλεύουν για όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα αν αυτά δυσκολεύονται ή όχι. Να εξαναγκαστούν να παρακαλάνε χορηγούς για λίγα ψίχουλα και να μην απαιτούν τα στοιχειώδη για τη μόρφωση των μαθητών (υποδομή, εξοπλισμός)».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back