Λυκ πίσω
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Μετά τον δρόμο του κρασιού, ο δρόμος του αλατιού…

Εικόνα του άρθρου Μετά τον δρόμο του κρασιού, ο δρόμος του αλατιού…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Βαρβάρα Αγγέλη
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/03/2021, 16:11
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Ένα πλάνο τουριστικής ανάπτυξης και προβολής προσπαθεί να υλοποιήσει ο Δήμος Ζίτσας. Ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος είχε χτες τηλεδιάσκεψη με την υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, με την τελευταία να αποδέχεται την πρόσκληση να εγκαινιάσει στις αρχές του καλοκαιριού ένα μικρό εκθετήριο οίνου στη Ζίτσα, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Interreg.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, η κα Ζαχαράκη έδειξε ενδιαφέρον για τον σχεδιασμό ανάδειξης του ιστορικού «μονοπατιού του αλατιού», στο πλαίσιο της προώθησης του περιπατητικού τουρισμού. Μάλιστα, η υφυπουργός ανέφερε ότι «το υπουργείο μπορεί να συνδράμει προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης»…

Ως «δρόμος του αλατιού» αποκαλείται ο παρακαλάμιος δρόμος που ένωνε κάποτε τη μεσαιωνική Σαγιάδα με τα Γιάννενα και ο οποίος κατασκευάστηκε για να μεταφέρεται το αλάτι από τις αλυκές που υπήρχαν στο δέλτα του Καλαμά στα Γιάννενα.

«Το εγχείρημα είναι δύσκολο λόγω των συνθηκών που δημιούργησε η  πανδημία. Είναι όμως, ένα πρώτο σημαντικό και οργανωμένο βήμα το οποίο  έρχεται να εδραιώσει και να ενισχύσει τις δράσεις των προηγούμενων ετών  στους τομείς του πολιτισμού και του τουρισμού» αναφέρει σε γραπτή του  δήλωση ο κ. Πλιάκος, με αφορμή το πλάνο τουριστικής προβολής του Δήμου.

Η κα Ζαχαράκη και ο κ. Πλιάκος συζήτησαν αρκετά σημεία του τουριστικού σχεδιασμού του Δήμου, ενώ το παρών δήλωσε και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων.

Ο δήμαρχος Ζίτσας αναφέρθηκε στην ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης με χώρες του εξωτερικού και ειδικότερα με χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, και δη την Κύπρο και το Ισραήλ.

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back Ντοτη3