Αναδείχθηκε, στα International Cheese Awards, ως ένα από τα καλύτερα, νέα γαλακτοκομικά προϊόντα που πωλούνται αυτή τη στιγμή στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Παράλληλα κατέκτησε το χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Τυριά με οφέλη για την υγεία».
Πρόκειται για τη Φέτα Π.Ο.Π. ΗΠΕΙΡΟΣ με 40% λιγότερο αλάτι, μια νέα καινοτομία της εταιρείας.
Όπως σημειώνει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της «η τεχνογνωσία, η τεχνολογία και η άρτια εξοπλισμένη μονάδα παραγωγής της ΗΠΕΙΡΟΣ, σε συνδυασμό με την έμπνευση, το μεράκι και την αφοσίωση των ανθρώπων της, οδήγησαν σε αυτές τις δύο βραβεύσεις για τη φέτα Ήπειρος με 40% λιγότερο αλάτι (από ομοειδή προϊόντα)».
«Αποδεικνύεται» συνεχίζει η εταιρεία στην ανακοίνωσή της «για ακόμη μια φορά πως η φροντίδα των ανθρώπων της ΗΠΕΙΡΟΣ για την παραγωγή προϊόντων υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, οδηγεί επάξια τα προϊόντα στην κατάκτηση μίας θέσης στις μεγαλύτερες αγορές παγκοσμίως, κερδίζοντας όχι μόνο διεθνή αναγνώριση, αλλά και μία μοναδική θέση στο τραπέζι και στην καρδιά των Ελλήνων και ξένων καταναλωτών».
INTERNATIONAL CHEESE AWARDS
Τα International Cheese Awards (www.internationalcheeseawards.co.uk) είναι ένας από τους παλαιότερους και σημαντικότερους σε εμβέλεια σχετικούς θεσμούς παγκοσμίως. Έχει ιστορία 114 ετών, στηρίζεται στη γνώση και την πείρα αναγνωρισμένων κριτών και επαγγελματιών του χώρου των τροφίμων και διεξάγεται κάθε χρόνο, στο Nantwich της Αγγλίας, στο πλαίσιο της ομώνυμης έκθεσης αγροτικών προϊόντων και παραγωγής.