ΕΛΛΑΔΑ

Μέσα Ιουνίου και ίσως εξ αποστάσεως, η εξεταστική

Εικόνα του άρθρου Μέσα Ιουνίου και ίσως εξ αποστάσεως, η εξεταστική
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 30/04/2020, 17:56
ΕΛΛΑΔΑ

Στα τέλη Μαΐου θα ολοκληρωθεί το εαρινό εξάμηνο του 2019-20 στα πανεπιστήμια και στο διάστημα 10-15 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξεταστική, τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, Βασίλης Διγαλάκης.

Το υπουργείο κατέθεσε προτάσεις προς τους πρυτάνεις για τον τρόπο διεξαγωγής των εξετάσεων, σε έκτακτη, με τηλεδιάσκεψη, σύνοδο πρυτάνεων.

«Η πρότασή μας είναι να χρησιμοποιηθούν, όπου είναι δυνατόν, εναλλακτικοί τρόποι εξέτασης και όχι η φυσική παρουσία», ανέφερε ο κ. Διγαλάκης. «Αυτό σημαίνει, είτε ο φοιτητής να εκπονήσει κάποια εργασία, είτε να γίνει η εξέταση προφορικά, εξ αποστάσεως μέσω τηλεδιάσκεψης, είτε με συνδυασμό των παραπάνω», εξήγησε.

Με φυσική παρουσία θα γίνουν μόνο όσες εξετάσεις δεν γίνεται να πραγματοποιηθούν αλλιώς (εργαστηριακές ή κλινικές ασκήσεις) και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα που θα υποδείξει η εθνική επιτροπή. Η έκδοση οδηγιών αναμένεται τις επόμενες ημέρες.
Το υπουργείο θα προβεί στην έκδοση ΠΝΠ για την επίλυση νομικών ζητημάτων, όπως είναι μεταξύ άλλων η παράταση του εξάμηνου (προκειμένου να ολοκληρωθούν τα εργαστηριακά και κλινικά μαθήματα).

Ο κ. Διγαλάκης ξεκαθάρισε ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις για τη διεξαγωγή των εξετάσεων «με τρόπο που θα διασφαλίζει την εγκυρότητα και αξιοπιστία τους». Ήδη, προς αυτή την κατεύθυνση έχει κινηθεί και το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Εντύπωση πάντως προκαλεί η δήλωση του κ. Διγαλάκη ότι «Ττ μαθήματα εξ αποστάσεως πάνε πολύ καλά. Δεν υπήρχε λόγος να διακινδυνεύσουμε επιστρέφοντας στη διδασκαλία με φυσική παρουσία των φοιτητών», τη στιγμή που ανοίγουν γυμνάσια και λύκεια για ένα περίπου μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back