Oikonomou pisoi Solarhub πίσω
ΚΟΣΜΟΣ

Μέρκελ: Μετρημένες οι μέρες των ντιζελοκίνητων

Εικόνα του άρθρου Μέρκελ: Μετρημένες οι μέρες των ντιζελοκίνητων
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Πατέλης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/08/2017, 12:29
ΚΟΣΜΟΣ

Η Γερμανία θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών στην απαγόρευση παραγωγής αυτοκινήτων ντίζελ, ανέφερε η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, αναγνωρίζοντας για πρώτη φορά ότι οι μέρες των πετρελαιοκίνητων είναι μετρημένες μετά τα σκάνδαλα των πειραγμένων λογισμικών για τις εκπομπές καυσαερίων.

«Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένη χρονιά», αλλά η πρόθεση τόσο της Βρετανίας, όσο και της Γαλλίας να σταματήσουν την παραγωγή αυτοκινήτων εσωτερικής καύσης μέχρι το 2040, «ήταν η σωστή προσέγγιση» δήλωσε στο περιοδικό Super Illu.

Μοιραία ο τομέας των αυτοκινήτων, που αποτελεί τον μεγαλύτερο εξαγωγέα της Γερμανίας και ο οποίος απασχολεί 800.000 προσωπικό, έχει λάβει καυτές διαστάσεις ενόψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου, με την Μέρκελ να αναζητά και τέταρτη θητεία. Οι πολιτικοί κατηγορούν τα διευθυντικά στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών ότι δεν κατάφεραν να δώσουν επαρκείς απαντήσεις στο σκάνδαλο των εκπομπών.

Η συμφωνία επετεύχθη σε σύνοδο κορυφής μεταξύ πολιτικών και αυτοκινητοβιομηχανιών αυτό το μήνα για την αναβάθμιση του λογισμικού των κινητήρων σε 5,3 εκατομμύρια πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα για τη μείωση της ρύπανσης και την ανάκτηση του γοήτρου και της φήμης της βιομηχανίας, που χτυπήθηκε από την παραδοχή της Volkswagen πριν από δύο χρόνια ότι είχε εξαπατήσει τις δοκιμές εκπομπών στις ΗΠΑ.

Πηγή: Reuters

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back