ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Μερικά δεντράκια ακόμα…

Εικόνα του άρθρου Μερικά δεντράκια ακόμα…
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/04/2022, 16:15
ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Δενδροφύτευση καλλωπιστικών δένδρων στην παραλίμνια περιοχή έκανε η περιφερειακή αρχή, στο πλαίσιο του σχεδιασμού πρόληψης της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου.

Πρόκειται ουσιαστικά για μικρά δέντρα που φυτεύονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα, από διάφορους φορείς. Ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Σιαράβας τόνισε μεταξύ άλλων ότι φυτεύτηκαν τίλια, σφενδάμια κ.α. προκειμένου να αποκατασταθεί η εικόνα της περιοχής, μετά το κλάδεμα δέντρων για λόγους ασφαλείας τον περασμένο Οκτώβριο. «Επιλέχτηκαν νέα δέντρα, ως επί το πλείστον καλλωπιστικά (τίλιο, σφενδάμι κόκκινο, φρίξος και λικιδάμβαρη), κατάλληλα για το συγκεκριμένο χώρο και συμβατά με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής μας, τα οποία τοποθετήθηκαν από εξειδικευμένο συνεργείο της Περιφέρειας Ηπείρου» τόνισε ο κ. Σιαράβας.

Υπερθεμάτισε λέγοντας ότι «έτσι αποκαταστάθηκε η εικόνα του τοπίου, εξασφαλίζοντας παράλληλα και την ασφάλεια των διερχομένων πολιτών, που είναι θέμα προτεραιότητας». Η εικόνα επί του παρόντος δεν αποκαταστάθηκε, καθώς θα χρειαστεί καιρός να μεγαλώσουν τα δέντρα…

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back