ΜέΡΑ25: «Να πάψουν τα εργατικά ‘ατυχήματα’»

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 13/07/2022, 12:32

Το ΜέΡΑ25 (ΘΟΒ Συνδικαλιστικού, Τομέας Εργασίας και ΟΒ Αρταίων) αναφέρει σε ανακοίνωσή του σχετικά με το θάνατο του εργάτη Χρ. Ζορμπά στο εργοστάσιο της «Ήπειρος»: «Όταν τα Μ.Α.Π. (Μέσα Ατομικής Προστασίας) και τα μέτρα ασφάλειας, που είναι απαραίτητα για την προστασία της ανθρώπινης ζωής κατά την εκτέλεση της εργασίας, είναι ελλιπή έως ανύπαρκτα με σκοπό την μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας , όταν τα απλά γάντια καθαριότητας μιας χρήσης παρουσιάζονται από την ‘ΗΠΕΙΡΟΣ’ ως ηλεκτρολογικά, αντικαθιστώντας τα ειδικά, όταν η ευθύνη από την εργοδοσία ρίχνεται αδιάντροπα στον υπάλληλο, όταν τα απαραίτητα ρελέ διαφυγής στους ηλεκτρολογικούς πίνακες δεν υπάρχουν για να προστατεύσουν την ζωή του εργαζομένου, τότε είναι φανερό πως ο Χ. Ζορμπάς θυσιάστηκε στο βωμό του κέρδους σαν ένα ακόμη φθηνό εργατικό δυναμικό».

Σημειώνει ακόμα ότι «δεν είναι τυχαίοι αυτοί θάνατοι και τα ατυχήματα, αλλά αποτελούν συνέπεια τραγικών ελλείψεων σε μέσα προστασίας αλλά και συνέπεια της έλλειψης ελέγχου από την πολιτεία στους χώρους εργασίας, λόγω της αποδυνάμωσης έως και διάλυσης κάθε ελεγκτικού μηχανισμού, όπως το ΣΕΠΕ».

Καταλήγει τονίζοντας ότι «η πραγματική δικαίωση δίπλα από την καταδικαστική απόφαση, είναι να πάψουν τα εργατικά ‘ατυχήματα’και να μην επιτρέψουμε να ξεχαστεί η θυσία του εργαζόμενου Χρήστου Ζορμπά».

ΕΤΙΚΕΤΕΣ
ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back