Καταγγελία για εργατικό ατύχημα

Εικόνα του άρθρου Καταγγελία για εργατικό ατύχημα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 09/05/2022, 14:36

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ότι στις 22 Απριλίου, στην «Πίνδο», στο τμήμα του σφαγείου «στο ‘κρέμασμα’, εργάτης καταπλακώθηκε από τελάρα με ζωντανά κοτόπουλα που προορίζονταν για κρέμασμα, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα με ΕΚΑΒ στο εφημερεύον νοσοκομείο, όπου διανυκτέρευσε».

Αναφέρει ότι είναι ένα από τα τμήματα του σφαγείου που έχει δοθεί εξ ολοκλήρου σε εργολάβο, «στο οποίο δουλεύει μόνος ένας εργαζόμενος της επιχείρησης, ο οποίος είχε και το εργατικό ατύχημα».

Αναφέρει ακόμα ότι «ο εργάτης αυτός είναι σε αυτό το πόστο, αφού η επιχείρηση επέλεξε με αυτόν τον τρόπο να τον τιμωρήσει επειδή απήργησε το Νοέμβρη του 2020 και επαναπροσλήφθηκε μετά από αγώνες και την αντίδραση εργατικών σωματείων, λίγους μήνες μετά την εκδικητική του απόλυση την παραμονή Πρωτοχρονιάς».

Το ΕΚΙ καταγγέλλει επιπλέον ότι «»το συγκεκριμένο τμήμα του σφαγείου δουλεύουν εργολαβικοί εργάτες, κατά κύριο λόγο αλλοδαποί, με το πρόβλημα της γλώσσας, άρα και της μεταξύ τους συννενόησης, να προστίθεται στις ούτως ή άλλως σκληρές συνθήκες εργασίας τους» και πως εργάζονται «κατά κανόνα 7 μέρες, χωρίς ρεπό, 10-12 και 14 ώρες, με μισά ένσημα».

Μεταξύ άλλων, το ΕΚΙ ζητάει «οι εργάτες των πτηνοσφαγείων να απαιτήσουμε Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να εξασφαλίζει το σύνολο των δικαιωμάτων μας για μισθούς, υγεία, ασφάλιση, επιδόματα που να καλύπτουν το σύνολο των αναγκών μας».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back