ΜέΡΑ25 για εξορύξεις: «Η μάχη τώρα αρχίζει»

Εικόνα του άρθρου ΜέΡΑ25 για εξορύξεις: «Η μάχη τώρα αρχίζει»
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Κύριος Τύπος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 01/03/2023, 21:28

Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 Κρίτωνας Αρσένης βρέθηκε στα Κούρεντα το περασμένο Σάββατο και πήρε μέρος στη συνέλευση των κατοίκων, για το θέμα των εξορύξεων.

Επίσης, παρών ήταν και ο Σάββας Κουνουβέλης, μέλος της ΚΕ του κόμματος και κάτοικος της περιοχής.

Ο κ. Αρσένης τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί εκεί την πρώτη δοκιμαστική εξόρυξη. Αν πετύχει θα ακολουθήσει ένα πογκρόμ και στις θαλάσσιες περιοχές με τις εξορύξεις να απειλούν τη θαλάσσια ζωή αλλά και τις ανθρώπινες δραστηριότητες όπως τον τουρισμό».

Πρόσθεσε ότι «η εξόρυξη θα πραγματοποιηθεί πάνω σε σεισμικό ρήγμα, σε περιοχή με κατολισθήσεις, δίπλα σε χωριό που αναγκάστηκε να μετεγκατασταθεί λόγω της επικινδυνότητας των εδαφών. Η μάχη τώρα ξεκινάει. Αυτό το κίνημα οφείλουμε όλοι, όλες και όλα να το στηρίξουμε. Είναι το κίνημα που θα κρίνει το αν θα γίνουν εξορύξεις στη χώρα μας. Αν σταματήσουμε την εξόρυξη στα Κούρεντα θα σταματήσουμε τις εξορύξεις σε όλη την Ελλάδα».

Η συνέλευση πήρε θέση κατά των εξορύξεων. Το ΜέΡΑ25 «ανανέωσε μέσα από τις συνομιλίες με τους κατοίκους της περιοχής, τη στήριξη και τη συνεργασία του, στον κοινό αγώνα για μια μορφή ανάπτυξης που θα σέβεται και θα προστατεύει το φυσικό περιβάλλον, προστατεύοντας την υγεία και τη ζωή των ανθρώπων που διαβιούν σε αυτό».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Μαννι πισω dodoni back