Oikonomou pisoi
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

«Αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος» σε Γιάννενα και Αθήνα

Εικόνα του άρθρου «Αντιδημοκρατικός κυβερνητικός κατήφορος» σε Γιάννενα και Αθήνα
ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Γιώργος Τσαντίκος
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 02/12/2020, 16:30
ΜΙΚΡΑ & ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ

Τα περιστατικά των Ιωαννίνων με την αστυνομική βία εις βάρος πολιτών, τις προσαγωγές, τις συλλήψεις 11 φεμινιστριών στην Αθήνα, αλλά και την επίθεση της αστυνομίας κατά της οικογένειας Καττή, στο σπίτι τους στα Σεπόλια, προκάλεσαν την επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη προς τον υπουργό Προστασίας Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

«Τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχω βρεθεί ο ίδιος αλλά και το ΜέΡΑ25, σε ένα κακοπαιγμένο καθεστωτικό θρίλερ με πρωταγωνιστή την κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, λαμβάνω επιστολές διαμαρτυρίας από όλη τη χώρα για τα έργα και ημέρες των αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ενεργώντας κάτω από τις εντολές σας, καταστρατηγούν τα πολιτικά δικαιώματα που έχουν αποστολή να προστατεύουν» αναφέρει ο κ. Αρσένης στην ερώτησή του, παραθέτοντας τα περιστατικά των Ιωαννίνων, με τις μαζικές καταγγελίες από φορείς (Δικηγορικός Σύλλογος, Πανεπιστήμιο) για τις 17 Νοεμβρίου, αλλά και τα αντίστοιχα της 26ης Νοεμβρίου.

Η αστυνομική βία στα Γιάννενα, η οποία συνοδεύεται από περιστατικά παρακολούθησης και προσαγωγής συνδικαλιστών, ακόμα και πριν ή μετά τις «επίμαχες» ημερομηνίες, σύμφωνα με τις καταγγελίες σωματείων, έχει φτάσει άλλες δύο φορές στη Βουλή, με ερωτήσεις του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25.

Ο κ. Αρσένης αναφέρεται επίσης στη σύλληψη 11 φεμινιστριών στην Αθήνα, τη μέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, λέγοντας ότι «μόνο στην Ελλάδα και στην Τουρκία βρέθηκαν στα αστυνομικά τμήματα γυναίκες εκείνη την ημέρα».

Ο υπουργός ζήτησε δημόσια συγγνώμη, αλλά παρόλα αυτά, οι κατηγορίες εις βάρος των συλληφθεισών δεν είχαν αποσυρθεί, τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.

Ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 ερωτά τον υπουργό αν θα αποσυρθούν άμεσα, όλες οι κατηγορίες και τα πρόστιμα, αλλά και αν θα αποζημιωθούν οι πολίτες «για την ηθική, ψυχολογική και σωματική βλάβη που υπέστησαν».

ΣΧΟΛΙΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ντοτη3 dodoni back